Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Mesto Žilina zbúra ďalšie bytovky: Začne sa ešte tento mesiac

Mesto Žilina pripravuje na asanáciu ďalšie dve bytovky. Na Bratislavskej ulici padne už piaty objekt, druhou bude dom na Papánkovej.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Žilina zbúra ďalšie bytovky: Začne sa ešte tento mesiac
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Žilina zbúra dalšie dva bytové domy. Dom na Bratislavskej ulici bude asanovaný v priebehu tohto mesiaca, ďalší na Papánkovej bude zbúraný v počas novembra. Na tlačovej konferencii Mesta Žilina o tom informovala hovorkyňa Barbora Zigová.

Obyvatelia, ktorí sa neoprávnene zdržiavali v bytovom dome na Bratislavskej ulici, museli dom opustiť a vypratať. Objekt bol následne k 1.7.2018 odpojený od energií a vody a obyvatelia presťahovaní k rovnakému dátumu do obytných buniek v uvedenej lokalite. Objekt je v súčasnej dobe zabezpečený proti vniknutiu neoprávnených osôb a pripravený na asanáciu. „Včera bola podpísaná zmluva s realizátorom demolačných prác, ku ktorým by malo dôjsť v najbližších dňoch,“ uviedla Zigová.

Obe z vysťahovaných rodín majú dlh na nájomnom voči mestu. Jedna z rodín je podľa Zigovej dlžná viac ako 17.000 eur na obytnej bunke a voči druhej rodine eviduje mesto pohľadávku na obytnej bunke vo výške 280 eur. Mesto napriek tomu, že sa jednalo o neplatičov, poskytlo rodinám náhradné bývanie.

Ďalším obytným domom, ktorý mesto plánuje zbúrať, je dom na Ulici Juraja Papánka č. 22. Ten bude po vyplatení finančných prostriedkov mestom Žilina nájomníkovi a odpojení od energií a vody pripravený na asanáciu.Tá bude realizovaná v priebehu mesiaca november.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM