Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Mesto sa zbavuje čadičových kociek: Maká sa na Bernolákovej, čo bude nasledovať?

V blízkosti centra Žiliny odstránili z viacerých frekventovaných miest starú čadičovú dlažbu. Vieme, čo ju nahradí.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa zbavuje čadičových kociek: Maká sa na Bernolákovej, čo bude nasledovať?
Zdroj: Mesto Žilina

„Mesto Žilina naďalej pokračuje v rekonštrukcii peších komunikácií so zvýšenou intenzitou chodcov. Aktuálne prebiehajú práce na neslávnych čadičových kockách na Ulici Antona Bernoláka a následne budú pokračovať na Nešporovej ulici a v okolí Mestskej krytej plavárne Žilina. Dlažba je v zlom technickom stave, vplyvom poveternostných podmienok začala praskať a v daždivom počasí je klzká a hrozí riziko úrazu,“ vyjadril sa hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

„Čadičové kocky sa po rokoch dočkali rekonštrukcie. Ulica Antona Bernoláka, Nešporova ulica a okolie Mestskej krytej plavárne dostane nový a bezpečný šat. Práce sa týkajú plochy približne 2100 m², kde kocky nahradí asfaltový povrch,“ uviedol Čorba.

Podľa správ z mesta Žilina momentálne prebiehajú práce na Ulici Antona Bernoláka, kde bol odstránený starý povrch a zbrúsená vrstva bola natretá penetrákovým náterom. Prednosta Mestského úradu v Žiline Igor Liška spolu s vedúcim odboru dopravy Petrom Rolkom vykonali obhliadku prebiehajúcich prác s konštatovaním, že všetko pokračuje podľa stanoveného harmonogramu.

Mesto sa zbavuje starých čadičových kociek
3
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM