Soňa Vanovčanová Iné športy Šport

Majstrovstvá Európy v karate: Žilinčanke Sarah Hrnkovej unikol bronz len o vlások

Na Majstrovstvách Európy dorastencov, juniorov a U21 v dánskom Aalborgu sa predstavili aj dve reprezentantky karate klubu AC UNIZA Žilina. Sarah Hrnková na podujatí vybojovala krásne štvrté miesto.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá Európy v karate: Žilinčanke Sarah Hrnkovej unikol bronz len o vlások
4
Galéria
Zdroj: Karate klub Žilina

V dňoch 8. – 10. februára sa v dánskom Aalborgu uskutočnili 46. majstrovstvá Európy v karate dorastencov, juniorov a U21. Vo výbere slovenskej reprezentácie sa v konkurencii 1099 pretekárov z 51 krajín predstavili aj dve reprezentantky karate klubu AC UNIZA Žilina. Žltozelené farby na tomto podujatí hájili 21-kárky Hana Kuklová a Sarah Hrnková. Informoval o tom tréner Karate Klubu Žilina Ján Novosad.

„Žilinské želiezka v ohni nastúpili na svoju európsku púť v posledný deň majstrovstiev. A žreb k ním vôbec nebol milosrdný. Obom totiž hneď do prvého kola prisúdil súperky z dvoch najsilnejších krajín šampionátu, Ruska a Turecka. Bolo teda jasné, že to na severe vôbec nebude jednoduché,“ uviedol Novosad.

Ako prvá štartovala Hana Kuklová. „Tá žiaľ svoju smolu z posledných veľkých turnajov ani napriek dobrému a bojovnému výkonu neprelomila a po prehre s Iuliiou Koniaevov z Ruska sa s turnajom musela rozlúčiť už v prvom kole,“ doplnil tréner.

Krátko po nej štartovala Sarah Hrnková, ktorá však, podľa Novosada, nič nenechala na náhodu a hneď v úvode sa postarala o senzáciu. Favorizovanú súperku Diker Nese Kiymet z Turecka zvalcovala v pomere 9:3 a postarala sa tak o jedno z najväčších prekvapení turnaja. „Že to však nebola náhoda, dokázala v ďalších zápasoch s Portugalčankou Arsenio Carolinovou a Chorvátkou Barac Marinovou, ktoré postupne zdolala v pomere 6:3 a 2:1. Predovšetkým skalp Chorvátky je o to cennejší, že táto je už šesťnásobnou medailistkou z juniorských ME a SP,“ skonštatoval Novosad.

V semifinále už na Hrnkovú čakala skúsená Anna Rodinova z Ruska, no a tá už bola nad jej sily. Víťazstvom 3:0 si zabezpečila postup do finále a Hrnkovú poslala do boja o bronz. Napriek tomu, že zápas o bronz bol dlho remízový, v druhej polovici Poľka Sara Elwart našej reprezentantke bodovo odskočila a po výsledku 7:1 sa tešila z bronzu.

„V každom prípade však treba dodať, že Hrnkovej semifinálová účasť a následné 4. miesto, je jedným z najväčších úspechov žilinského karate a po boku Evy Novákovej (MS juniorov 2011 – Malajzia), Mareka Pončku (ME juniorov 2016 – Cyprus) a Juraja Tabaka (ME Cyprus 2006, MS Turecko 2007, ME Taliansko 2008) sa stala štvrtou Žilinčankou v top 4 takéhoto turnaja,“ uzavrel Ján Novosad.

Slovenská reprezentácia získala v Dánsku 6 medailí, z toho dve strieborné a štyri bronzové.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM