Zuzana Gadušová Samospráva

Ľuďom v Mojšovej Lúčke sa splní sen: Konečne im majú otvoriť potraviny

Obyvateľom mestskej časti Žilina – Mojšová Lúčka dlhodobo chýbala predajňa potravín. Preto museli aj pre najzákladnejší potraviny či iný tovar dochádzať do Žiliny, alebo do okolitých obcí. Teraz by sa to malo zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Ľuďom v Mojšovej Lúčke sa splní sen: Konečne im majú otvoriť potraviny
Zdroj: Dnes24.sk

Predstavte si, že vám súrne niečo v domácnosti chýba a vy nemáte vo svojom okolí žiadný obchod, a tak sa musíte obliecť a ísť na autobus, alebo autom do mesta či vedľajšej dediny. Takýto scénar zažívajú často obyvatelia z Mojšovej Lúčky. Už čoskoro by sa však mala otvoriť predajňa potravín priamo v Mojšovej Lúčke.

Spísali petíciu

Za dostavbu občianskej vybavenosti spísali obyvatelia Mojšovej Lúčky v roku 2009 aj petíciu. Občania mestskej časti Žilina – Mojšová Lúčka predniesli požiadavku na otvorenie predajne potravín vedeniu mesta i mestským poslancom za tento volebný obvod. Na základe toho vedenie mesta iniciovalo rokovanie s Vodohospodárskou výstavbou, š.p., ktorá vypísala výberové konanie na prenájom nebytových priestorov predajne potravín. O prenájom prejavila záujem jedna súkromná spoločnosť zo Žiliny. K nájomnej zmluve je potrebné ešte súhlasné stanovisko Ministerstva životného prostredia SR, ktoré je majiteľom nedostavaného polyfunkčného objektu.

„Nedostavaný polyfunkčný objekt vlastní štát, preto mesto nemôže do jeho dostavby investovať. Som pevne presvedčený, že už čoskoro budú občania Mojšovej Lúčky môcť dostavaný objekt plnohodnotne využívať,“ povedal primátor mesta Žilina Igor Choma.

Nielen potraviny

Po výjazdovom zasadnutí vlády v Žiline, obyvatelia Mojšovej Lúčky by okrem otvorenia novej predajne potravín mohli roky nedokončený polyfunkčný objekt na Rybnom námestí začať využívať aj ako kultúrny dom. A to na rôzne spoločenské podujatia alebo sociálne účely, či ako stacionár pre dôchodcov alebo pre deti.

Foto: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM