Soňa Vanovčanová Kultúra

Leto sa chýli ku koncu: September v Žiline bude nabitý podujatiami

Prázdniny skončili nielen pre školákov, ale aj pre kultúrne centrá. Opäť sa budeme stretávať na koncertoch, predáškach či divadelných predstaveniach. Prinášame vám výber tých naj...

Ilustračný obrázok k článku Leto sa chýli ku koncu: September v Žiline bude nabitý podujatiami
Zdroj: TASR

Silné reči

Štvrtok, 6. septembra, o 19.00 hod., Veľká scéna Domu Odborov

Nekonečná tour po slovenských mestách pokračuje aj v roku 2018, však načo byť doma keď všade je dobre. Hlavne vo vašom meste. Známe tváre z telky,… Vystupujúci: Jakub Gulík, Martin Hatala, Jakub Lužina, Jakub Zitron Ťapák.

J. Bohdalová a M. Dejdar

Piatok, 7. septembra, o 19.00 hod., Veľká scéna Domu odborov

Od A po Z s Jiřinou

V rámci tohto predstavenia Martin Dejdar zoznámi publikum s kariérou Jiřiny Bohdalové, ktorá trvá už neuveriteľných 81 let. A je to práve fenomén „Bohdalka“, ktorý veľmi pútavým, až strhujúcim sp&oc… dozvedieť sa viac

Fragile 2018

Pondelok, 10. septembra, o 17.30 a 20.00 hod., Veľká sála Mestského divadla

Fragile je slovenská vokálna skupina zložená z populárnych osobností, známych z rôznych televíznych seriálov, divadelných, muzikálových produkcií či TV šou. Bez použitia hudobných nástrojov, teda a cappella, skupina Fragile interpretuje známe rock/pop/jazzové hity svetových umelcov. Ich najväčšou prednosťou sú tituly súčasnej populárnej hudby. Hitom svetových autorov a interpretov dávajú svojou kreativitou a hravosťou novú tvár. Ich predstavenia sú plné nielen výbornej hudby, ale aj skvelého humoru, vďaka ktorým zažijete neopakovateľný večer plný jedinečnej zábavy.

Debris Company: WOW!

Štvrtok, 13. septembra, 19.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Tanečné predstavenie – Debris Company: WOW!

Vizuálne pôsobivá inscenácia WOW! tanečného súboru Debris Company je inšpirovaná poéziou Eugena Gindla. Atmosféra WOW! vás očarí, vtiahne do seba, do sveta plného otázok, v ktorom je obsiahnutý vesmír, vznik života, história ľudstva, začiatok a koniec dejín, my, vy. Niečo je blízko. Je to peklo alebo raj? Možné je všetko…

Cigánka – Muzikál

Piatok, 14. septembra, o 19.00 hod., Veľká scéna Domu odborov

Muzikál Cigánka – Cigánskych Diablov hovorí o tom, že život je ako šachovnica, na ktorej sa pohybujeme my. Biele a čierne figúrky. Ale čie sú to ruky, ktoré figúrkami ťahajú… V živote každého jednotlivca pôsobia dve sily: požehnania a kliatby. Jedna sila je prospešná, druhá… dozvedieť sa viac

A je tu zas

Piatok, 14. septembra, o 19.00 hod., Veľká sála Mestského divadla

Vermesova drsná satira provokuje a obnažuje politické zlo ukryté za nezištnou maskou zábavy. Ukazuje mediálnu moc a jej ambície, skúma vzťah spoločnosti k populizmu a nostalgii starých čias. Hoci je príbeh Hitlerovho zázračného prežitia na prvý pohľad absurdný, jeho mediálny príbeh je naopak mrazivo pravdivý a deje sa aj na našich obrazovkách. Sme dostatočne obozretní?

Deň otvorených dverí DPMŽ

Sobota, 15. septembra, od 13.00 do 17.00 hod., areál DPMŽ

Dopravný podnik mesta Žiliny pozýva na Deň otvorených dverí 2018, ktorý sa uskutoční tradične v priestoroch trolejbusového depa na Kvačalovej ulici. Toto podujatie dáva priestor spoznať, čo všetko súvisí s poskytovaním služieb mestskej hromadnej dopravy a popritom absolvovať zaujímavé činnosti, ktoré počas bežnej prevádzky nie je možné zažiť.

Každý návštevník si bude môcť detailne pozrieť všetky druhy vozidiel MHD nového modernizovaného vozidlového parku a to konkrétne nízkopodlažné dieslové, hybridné autobusy a trolejbusy. V rámci prezentácie vozidiel bude sprístupnené aj sedadlo vodiča. Zároveň bude možné si pozrieť aj priestory pre kontrolu a údržbu trolejbusov.

Len tak…

Sobota, 22. septembra, 16.00 hod., Veľká sála Mestského divadla

FS Rozsutec & Balkansambel

V minulom roku folklórny súbor Rozsutec úspešne odštartoval svoj nový program pod názvom LEN TAK. Z dôvodu veľkého ohlasu u divákov sa súbor rozhodol opäť spojiť svoj tanec s kvalitnou hudbou v podaní zoskupenia slobodomyseľných muzikantov z Balkansamblu.

Kollárovci – Neúprosný čas

Nedeľa, 23. septembra, o 15.00 hod., Veľká scéna Domu odborov

Srdečne Vás pozývame na jedinečný koncert kapely KOLLÁROVCI Veľká scéna Domu odborov Začiatok : 15,00 hod. Vstupné : 16 € Predpredaj : recepcia Domu odborov Viac info : 041/72 320 64 … dozvedieť sa viac

Strhujúca hudobná show Filipa Jančíka

Nedeľa, 23. septembra, o 17.00 a 20.00 hod., Veľká sála Mestského divadla

Netradičný postup zvolil 25-ročný rodák zo Slovenska Filip Jančík. Mimoriadne talentovaný husľový virtuóz najprv vyzbieral ódy na svoje umenie po celom svete a až teraz sa vracia na rodnú hrudu, aby sériou piatich koncertov ukázal Slovákom, že populárna a orchestrálna hudba dokážu nájsť spoločný prienik. Pripravte sa na energické vystúpenia plné svetiel a známych melódií.

Hoci si Filip Jančík prešiel už nejakú tú zahraničnú krajinu, Slovensku sľubuje unikátny a neopakovateľný zážitok. V piatich slovenských mestách, konkrétne v Trenčíne, Košiciach, Žiline, Kežmarku a Trnave, mieni priniesť okrem populárnych hitov a najznámejších hollywoodskych skladieb aj osemčlennú medzinárodnú kapelu vyskladanú z najlepších hudobníkov. V ansámbli tak nebude okrem huslí chýbať klavír, violončelo, gitara, bicie, perkusie, no pridá sa i fujara a cimbal.

MENO alebo Komédia, ktorá sa našťastie nestala Vám…

Piatok, 28. septembra, o 19.00 hod., Veľká scéna Domu odborov

Pierre Garaud žije aj s manželkou Elisabeth naoko usporiadaným parížskym životom. Keď Elisabethin brat Vincent so svojou tehotnou ženou Annou a rodinným priateľom Claudom prídu ku Garaudovcom na večeru, spustí sa séria dohadov o tom, aké meno chcú dať budúci rodičia svojmu dieťaťu. Nevinné priateľské rozhovory pri večeri napokon vyústia do odhaľovania tajomstiev, ktoré zásadne zasahujú do života celej rodiny.

Inscenácia Meno alebo Komédia, ktorá sa našťastie nestala Vám, zaručene prostredníctvom skvelého obsadenia a mimoriadneho situačného humoru pobaví každého diváka.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM