Soňa Vanovčanová Kultúra

Letná grilovačka a bicyklová šou v centre mesta: Tieto akcie nechcete zmeškať!

Po vydarenom Stredovekom dni prichádza kulinársky festival Bavme sa varením a zároveň novinka v podobe JM BMX freestyle show. Obe podujatia v jeden deň, no každé na inom námestí. Pozrite si kompletný program.

Ilustračný obrázok k článku Letná grilovačka a bicyklová šou v centre mesta: Tieto akcie nechcete zmeškať!
Zdroj: Mesto Žilina

Žilinské kultúrne leto pokračuje ďalšími zaujímavými aktivitami. Tentoraz si v piatok 17. augusta 2018 prídu na svoje nielen milovníci dobrého jedla, ale aj fanúšikovia adrenalínových športov. Kuchárski majstri si rozložia svoje grily a majstri sveta vo freestyle BMX predvedú unikátnu akrobatickú show, a to všetko priamo v centre mesta. Informovala o tom hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.

Na Mariánskom námestí zažijú návštevníci nefalšovanú letnú grilovačku na druhom ročníku kulinárskeho festivalu Bavme sa varením. Obľúbené námestie sa premení na jednu veľkú kuchyňu a rozvonia ho dobrotami z grilu. O jedle sa však nebude len hovoriť, bude ho možné aj ochutnať. Chuťové bunky návštevníkov tohto gurmánskeho podujatia si pochutnajú na špecialitách žilinských šéfkuchárov, chýbať nebude ani dražba jedál či dobrá hudba.

„Veľká grilovačka začína už o 15.15 hod., ktorú na úvod spríjemní hudobný hosť a oficiálne otvorenie je naplánované na 15.50 hod. Návštevníci sa môžu tešiť na známeho moderátora kulinárskych relácií Milana „Juniora“ Zimnýkovala, praktické rady kuchárskych majstrov ako správne grilovať a na záver na Matúš Jakabčic big band, ktorý spravia jazzovú bodku za podujatím,“ priblížila vedúca odboru kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja mesta Žilina Ingrid Dolniková.

Iskriť to bude aj na neďalekom Námestí Andreja Hlinku. So svojou JF BMX freestyle show sa predstavia majstri sveta vo Freestyle BMX Ján Jílek a Dominik Nekolný. Prostredníctvom edukačných a zábavných programov znázornia rôzne techniky akrobatických kúskov. „Mesto Žilina prichádza v rámci kultúrneho leta s novinkou, ktorá veríme že poteší všetkých milovníkov adrenalínových a freestylových športov. Skvelí bikeri predvedú jedinečnú šou, nebude chýbať ani súťaž BMX LOCAL HERO, kde sa o prvenstvo pobijú lokálni bikeri. Diváci sa môžu tešiť na bohatý program plný exhibície, hudby, streetdanceových vystúpení, šermu a adrenalínu,“ uzavrela Ingrid Dolniková.

Program:

Bavme sa varením

Piatok, 17. augusta, od 15.00 – 21.00 hod., Mariánske námestie

Na svoje si prídu všetci milovníci dobrého jedla počas podujatia BAVME SA VARENÍM so žilinskými kuchármi. „Guláš je ako človek. Ani jeden nie je rovnaký. Jeho chuť a vôňa sú vždy chuťou a vôňou krajiny či regiónu“, to sú slová šéfkuchára Vladimíra Lokšíka. O jedle nebudete len počúvať , ale budete ho hlavne ochutnávať, a to v piatok 17. augusta. Vaše chuťové bunky si zgustnú na špecialitách žilinských šéfkuchárov, chýbať nebude ani súťaž či dobrá hudba.

Dňom kulinárskeho umenia budú sprevádzať Milan „Junior“ Zimnýkoval a Ladislav Eliáš.

  • 15.15 Úvodné sústo
  • 15.30 Hudobný hosť – Grand Bufet peter Lipa ml. project
  • 15.50 Oficiálne otvorenie
  • 16.00 Tím č. 1/ Martin Hoferica a Tomáš Slovák/ Provence restaurant
  • 16.30 Tím č. 2/ Milan Bušovský a Tomáš Smutný/ Grand Braserie restaurant
  • 17.00 Tím č. 3/ Ivana Chovančíková a Dominik Martoň/ cukráreň Júlia
  • 17.30 Hudobný hosť – Grand Bufet peter Lipa ml. project
  • 18.00 Tím č. 4/ František Plavý a Andrej Šálek/ Géry restaurant
  • 18.30 Tím č. 5/ Illarion Andryukov a Ivan Rusina z Moja mama varí lepšie
  • 19.00 Hudobný hosť – Grand Bufet peter Lipa ml. project

JF BMX freestyle show

Piatok, 17. augusta, od 14.00 – 21.00 hod., Námestie Andreja Hlinku

Show majstra sveta z roku 2008 vo freestyle BMX Jána Jíleka a jeho kolektívu.

Počas akcie bude prostredníctvom mobilných prekážok predvádzaná akrobatická šou, na ktorej sa predstaví aj majster sveta v disciplíne Flatland – Dominik Nekolný. Sprievodným programom podujatia bude tanečné vystúpenie Streed dance skupiny, šerm klubu Cech Terra de Selinan a pokus o prekonanie rekordu maximálneho počtu zhybov na hrazde počas jednej hodiny u žilinského workoutistu Jakuba Slottu.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM