Správy

Lávka medzi Trnovým a Rosinkami chátra, mesto ju chce zrekonštruovať: Je tu však ale...

Drevená lávka spájajúca dve mestské časti robí problémy. Mesto ju chce zrekonštruovať kvôli bezpečnosti peších. Chodník k nej ale leží na súkromných pozemkoch a ich majiteľom sa to nepáči.

Ilustračný obrázok k článku Lávka medzi Trnovým a Rosinkami chátra, mesto ju chce zrekonštruovať: Je tu však ale...
Zdroj: Dnes24.sk

Drevená lávka ponad potok Rosinka medzi Trnovým a Rosinkami potrebuje rekonštrukciu kvôli bezpečnosti prechádzajúcich. Lávku využívajú občania z blízkeho okolia, aj zo sídliska Vlčince, no chodník k nej vedie po súkromných pozemkoch.

"Preto nesúhlasíme, aby chodník viedol cez naše pozemky a chceme, aby bol v najbližšej dobe odstránený,“ vyhlásil majiteľ jedného pozemku pri lávke.

„Mesto Žilina a poslanci za príslušný volebný obvod hľadajú riešenie, ako lávku opraviť a zároveň rešpektovať vlastnícke práva majiteľov pozemkov, cez ktoré vedie cestička pre peších. Vďaka pripravenému projektu by sa lávka kompletne zrekonštruovala a stala by sa tak bezpečnejšou pre občanov, ktorí ju využívajú najmä na svojich prechádzkach do prírody,“ povedal Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina.

„Pretože je súkromné vlastníctvo nadradené zámerom mesta a potrebám občanov, nemôžeme túto investíciu zrealizovať. Aj keby sa rekonštrukcia zrealizovala, časom by k mostíku neviedol žiaden chodník. S majiteľmi pozemkov rokujeme a verím, že nájdeme kompromisné riešenie,“ dodal Jozef Juriš, poslanec Mestského zastupiteľstva Žilina.

Foto: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM