Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

KVÍZ: Ako dobre poznáte Mariánske námestie?

Najstaršie zo žilinských námestí plnilo v minulosti nielen účel trhoviska, bolo aj priestorom pre vychádzky či posedenia. Poznáte ho do detailov? Otestujte sa v našom kvíze.

Ilustračný obrázok k článku KVÍZ: Ako dobre poznáte Mariánske námestie?
Zdroj: TASR

Mariánske námestie bolo vždy ozdobou nášho mesta. Predpokladá sa, že vzniklo okolo roku 1300 a počas stoviek rokov prešlo rozsiahlym vývojom. Ako sa menil jeho vzhľad, menili sa i jeho názvy. Svoju dnešnú podobu však získalo po poslednej rozsiahlej rekonštrukcii v 90. rokoch 20. storočia a názov dostalo po zmene v roku 1991. Predtým sa oficiálne volalo Námestie Dukla.

Poznáte však srdce nášho mesta dokonale? Ak si nie ste istý, otestujte sa! Pripravili sme pre vás otázky, na ktoré by mal vedieť odpovedať každý pravý Žilinčan či Žilinčanka.

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať do limitu, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Hrajte tu: KVÍZ: Ako dobre poznáte Mariánske námestie?

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vašim priateľom.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM