Soňa Vanovčanová Kultúra

Kultúra v Žiline cez víkend: Čo všetko môžeme zažiť?

Pracovný týždeň sa chýli ku koncu a je tu čas zaslúženého oddychu. Ak neviete, čo s voľným časom, inšpirujte sa redakčnými tipmi.

Ilustračný obrázok k článku Kultúra v Žiline cez víkend: Čo všetko môžeme zažiť?
Zdroj: TASR

Koncert:

Podzemná Stanica III: See You In Hell (CZ), Adacta, ZoZoo

Piatok, 23. februára, 20.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Undergroundový hudobný večierok, na ktorom zahrajú brnenskí See You In Hell, bratislavská Adacta a martinskí ZoZoo. Žánrový rozptyl sa bude pohybovať od punku, hardcore až po metal a crust.

Divadelné predstavenie:

Sobota s rozprávkou

Sobota, 24. februára, 10:00 hod., Bábkové divadlo Žilina

Bábkové divadlo Žilina pripravilo pre najmenších divákov sériu rozprávkových dopoludní s názvom „Sobota s rozprávkou“. Je to interaktívny projekt, ktorý je určený pre deti od 3 rokov. Koná sa v priestoroch Bábkového divadla Žilina.

Jeho prvoradým cieľom je zoznámiť deti s bábkovým divadlom. Prostredníctvom scénických čítaní budú mať deti možnosť zblížiť sa s hercami a zároveň si vytvoriť pozitívny vzťah k bábkam a divadlu. Každé čítanie bude tematicky ladené a v závere budú mať Vaše ratolesti priestor i na to, aby svoje bezprostredné zážitky a dojmy nakreslili. A ako sa už stalo dobrým zvykom, veľkých a malých návštevníkov čaká drobné občerstvenie.

Divadelné predstavenie:

Neznesiteľne dlhé objatia

Sobota, 24. februára, 19:00 hod., Mestské divadlo Žilina

Ivan Vyrypajev opäť prichádza k žilinskému divákovi. Tento krát s veľmi krehkou a provokatívne spirituálnou hrou Neznesiteľne dlhé objatia. Monika, Charlie, Emmy a Kryštof hľadajú niekde medzi New Yorkom a Berlínom skutočný ľudský kontakt a šťastie. Američan Charlie a Poľka Monika sú mladomanželia. Monika je tehotná, neoznámi to Charliemu a rozhodne sa ísť na potrat. Odvtedy sa ich vzťah komplikuje, manželia prežijú kritickú konfrontáciu a rozhodnú sa svoj vzťah ukončiť.

Medzitým však do New Yorku prichádza Čech Kryštof. Ide do najlepšej vegánskej reštaurácie a tam náhodne stretáva svojskú Emmy. Tú Emmy, ktorá len pred pár hodinami objímala Charlieho. Medzi Kryštofom a Emmy vzniká silné puto. Cesty štyroch postáv sa nie náhodou prepletajú. Spolu hľadajú cestu do raja. Miesto, kde budú schopní pochopiť vesmír, prejsť odpustením a objať samých seba.

Galavečer pre pánov aj dámy:

Februárové Fúzy 2018: Dekáda X

Sobota, 24. februára, 20.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Hinduisti sa každoročne vydávajú na svoju púť do Haridwaru, judaisti do Jeruzalema, budhisti do Bódhgaja, kresťania do Ríma, moslimovia do Mekky a my sa vydávame za svojím fúzatým rituálom na Stanicu. Tu už desať rokov kladieme svoje oholené brady a zvyšky ochlpenia na skromný oltár, pri ktorom spoločne spievame hlučnú modlitbu za fúzy. Vydajte sa s nami na tohtoročnú fúzatú púť a spoznajte, že čo svrbí, raz prestane.

DJ show:

Poriadne Housová sobota v *enjoyclub-e

Sobota, 24. februára, 22:15 hod., *enjoyclub Žilina

DJ Emtydee sa vracia *enjoyclub-u. Emtydee in the House spolu s rezidentom Dj Gombo ti naservírujú poriadnu elektronickú klubovú hudbu. Je sa na čo tešiť – tak si nerob na sobotu žiadne plány, už ich máš. Táto párty ti zaručene doplní hladinu endorfínu a prinúti ťa nechať všetku energiu na parkete.

★Vstup18+

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM