Soňa Vanovčanová Kultúra

Kam počas posledného tohtoročného víkendu? Žilina ponúka takúto zábavu

Rok sa chýli ku koncu a ak ho plánujete stráviť v meste, pripravili sme pre vás malú inšpiráciu. V ponuje je tanec, hudba i komornejšia zábava. Výber je na vás...

Ilustračný obrázok k článku Kam počas posledného tohtoročného víkendu? Žilina ponúka takúto zábavu
Zdroj: pixabay.com

Prehliadky Rosenfeldovho paláca

Štvrtok a piatok, 27. a 28. decembra, o o 9.30, 13.00, 15.00 hod.

Srdečne Vás pozývame na posledné tohtoročné prehliadky paláca spojené s prehliadkami bábok v podkroví. Strávte príjemné sviatočné dni v Rosenfeldovom paláci. Dozviete sa zaujímavosti z histórie paláca, o živote Rosenfeldovcov a zahrajte si maňuškové či tieňové divadlo!

Kapacita je obmedzená, preto odporúčame rezervovať si miesta (info@rosenfeldovpalac.sk).

kino / KineDok

Piatok 28. decembra, 19.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Ultra (r. Balázs Simonyi)
Dokument ULTRA je dojemná a ľudská výpoveď presvedčených športovcov prerozprávaná z antihrdinského uhla pohľadu. Dokument ULTRA sleduje protagonistov na 246 kilometrov dlhej ceste plnej rozjímania a sebapoznania a ponúka unikátny prístup k myšlienkam a otvoreným emóciám bežcov.
Ultra pojednáva o ľuďoch, ktorí zasvätili svoj život behaniu. Sledujeme extrémne vypätie telesných síl, prekonávanie maximálneho vyčerpania na hranici telesných a duševných možností. Každý zo štyroch protagonistov má svoj vlastný motív a svoju odpoveď na svoje behanie. Pre niekoho je beh terapiou, pre niekoho kompenzáciou, či cestou. Každý bežec ale zakúsi pocit nesmrteľnosti a uvedomí si svoju vlastnú smrteľnosť.
Ultra – Balázs Simonyi / HU / 2017 / 81 min / slovenské titulky

Divadelné predstavenie

Piatok, 28. decembra, 19.00 hod., Mestské divadlo Žilina

Konfety Satirická komédia o mediálnej pretvárke a odpútavaní pozornosti. Päť moderátorov priemernej televízie Bomba oslavuje 10. výročie svojho vzniku. Počas oslavy sa objavujú ich vnútorné frustrácie z negatívnych správ a senzácií, ktoré každodenne pomocou overených trikov predávajú divákom. Celý večer sa snažia prostredníctvom estrádnych scénok a kúziel odpútať od práce, v ktorej dominuje viac forma než obsah. Slovenská premiéra.

Účinkujú: J. Dobrík, I. Kubáčková, M. Kvietik, I. Pagáčová, B. Bačo.

Réžia: Roman Maroš

Párty

Piatok, 28. decembra, o 20:00 hod., Smer Music bar

Latino night: Veľká zimná latino party v Žiline Čaká vás horúca atmosféra s 8-členným latino bandom a poriadna afterparty. Súčasťou večera bude hosť z Venezuely, ktorý povedie tanečné workshopy (salsy, bachaty, reggaeton-u…). Počas celej noci hrá rytmy Latinskej Ameriky DJ el Nuevo. Pripravte sa na nezabudnuteľnú noc plnú kvalitnej živej hudby, tanca a špeciálne drinky. Rozpáľte to na Veľkej zimnej Latino Party!

✶Live band: Dominika Titková & Friends: ✶Workshopy: Lee Sandoval Perez ✶DJ el Nuevo ✶Afterparty

Enjoy Friday v *enjoyclub-e

Piatok, 28. decembra, o 22.15 hod., Mariánske námestie

Piatková zábava v *enjoyclub-e s Markom Mazágom.

Divadelné predstavenie

Sobota, 29. decembra, 19:00 hod., Mestské divadlo Žilina

Sexuálna perverzita v Chicagu Kontroverzná, provokatívna a štipľavo-vtipná čierna komédia o tom, ako sa navzájom duševne a telesne mrzačíme. Šteklivá inscenácia hry Sexuálna perverzita v Chicagu v réžii Jána Štrbáka rozpráva o kvartete hrdinov, ktorí sa zábavou, sebavedomým jazykom a snahou vybočiť z normy bráni pred zlyhaním v láske. Rafinovane a najradšej bez záväzkov sa snažia ovládať svoju žiadostivosť a túžby. Akékoľvek hlbšie vzťahy sú už vopred odsúdené na zánik. Ich sexuálne úlety a energia výrečnosti len maskujú osamelosť a neschopnosť naozajstných citov.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM