Aktualizované Rôzne Správy

Kalamita v Žilinskom okrese: Sneh komplikuje dopravu v troch obciach

Husté sneženie pri Žiline prinútilo vyhlásiť mimoriadnu situáciu až v dvanástich obciach Žilinského kraja. Kalamitu však máme aj priamo v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Kalamita v Žilinskom okrese: Sneh komplikuje dopravu v troch obciach
Zdroj: TASR

Mimoriadnu situáciu v súvislosti so snehovými prehánkami vyhlásili v uplynulých hodinách celkom v 12 obciach na území Žilinského kraja. Ide najmä o samosprávy z regiónov Oravy, Kysúc a z okresu Žilina. Informácie poskytol vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiline Ľubomír Hollý.

V okrese Žilina vyhlásili mimoriadnu situáciu obce Lutiše, Belá a Terchová.

V súvislosti s nepriaznivou poveternostnou situáciou a silným snežením vysiela Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) do najzasiahnutejších lokalít Slovenska potrebnú techniku, ktorá zabezpečí priechodnosť ciest do ohrozených obcí. Informácie poskytla hovorkyňa Prezídia HaZZ SR Zuzana Farkasová. „Hasiči zo Záchrannej brigády v Žiline budú so špeciálnou technikou dislokovaní v katastri obce Oravská Lesná a Skalité, DHZ Pole s pásovým transportérom bolo vyslané do Námestova,“ uviedla Farkasová. Priechodnosť ciest sa budú hasiči snažiť udržať aj z dôvodu nevyhnutného prevozu pacientov, liekov a zásobovania zasiahnutých obcí.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM