Jozef Legéň Správy

Investície do žilinských komunikácií: Viacero chodníkov a ulíc dostalo nový šat

Viacero chodníkov a ulíc prešlo v meste pod Dubňom od začiatku roka opravami. Skolaudoval sa chodník v mestskej časti Bytčica a dokončilo sa aj jedno prepojenie k IBV Malý diel, súčasťou ktorého bolo aj asfaltovanie celej Rastislavovej ulice.

Ilustračný obrázok k článku Investície do žilinských komunikácií: Viacero chodníkov a ulíc dostalo nový šat
Zdroj: Dnes24.sk

Od začiatku roka sa v Meste Žilina realizovali viaceré opravy chodníkov a ulíc. Skolaudoval sa chodník v mestskej časti Bytčica v úseku od čerpacej stanice pohonných hmôt po COOP Jednotu a taktiež sa dokončilo prepojenie Rastislavovej ulice ku komunikácii IBV Malý diel, súčasťou ktorého bolo aj asfaltovanie celej Rastislavovej u­lice.

Zrealizovaný chodník v úseku od čerpacej stanice až po obchod COOP Jednota dopĺňa jestvujúcu sieť cestných trás v intraviláne mestskej časti Bytčica. „Zhotoviteľom práce chodníka, ktorého dĺžka je 297,5 m bola spoločnosť ERPOS, s.r.o. a celkové náklady na túto investíciu predstavujú 88 868 €. Chodník je situovaný na ulici Dlhej a tvorí pokračovanie jestvujúceho chodníka pri čerpacej stanici pohonných hmôt až po COOP Jednotu. Pri realizácii budovania chodníka boli majitelia mestskej časti ohľaduplní a trpezliví, za čo im patrí poďakovanie zo strany Mesta Žilina,“ uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Mesto evidovalo potrebu nevyhnutného prepojenia Rastislavovej ulice ku komunikácii IBV Malý diel o ploche 86 m², kde súčasťou stavby bol aj jednostranný chodník. „Stavbu realizovala spoločnosť ERPOS, spol. s.r.o. Žilina, v celkovom náklade 9 658,39 €. Súbežne s touto stavbou realizovala spoločnosť Žilinské komunikácie rekonštrukciu ulice Rastislavovej, odfrézovaním starej asfaltovej vrstvy a následne položením novej vrstvy asfaltového krytu na ploche 505 m² s nákladom 8 696,92 €,“ dodal Čorba.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM