Správy

Info o snežení pre Žilinu: V našom okrese môže spadnúť až 25 cm bielej nádielky!

Ešte nedávno doslova letné počasie a teraz veľký zvrat. Meteorológovia vydali aj pre okres Žilina výstrahu pred snežením. Pozrite si, až koľko snehu u nás môže napadnúť a aj ďalšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Info o snežení pre Žilinu: V našom okrese môže spadnúť až 25 cm bielej nádielky!
Zdroj: TASR

„V okrese Žilina sa v polohách nad 500 metrov očakáva miestami výskyt sneženia pri ktorom spadne 10 – 25 cm nového snehu,“ uvádza sa na stránke Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

Výstraha prvého stupňa pred snežením platí podľa SHMÚ pre okres Žilina v pondelok od 4:30 hod. do deviatej hodiny večer.

S prvým snehom sa môžu vyskytnúť aj problémy na cestách. Meteorológovia varujú, že v okrese Žilina sa v polohách nad 500 metrov očakáva miestami tvorba snehových jazykov a závejov, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.

Od 4:30 hod do desiatej hodiny dopoludnia preto v okrese Žilina vydali aj výstrahu pred snehovými jazykmi a závejmi. „Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uvádza sa na stránke SHMÚ.

*Článok sme naposledy aktualizovali o 8:35 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM