Aktualizované Soňa Vanovčanová Krimi Správy

Vážna nehoda v tuneli Považský Chlmec: Čo sa tam vlastne stalo? FOTO

Vodič (38) Golfu urobil podľa policajtov osudovú chybu - otáčal sa v tuneli. Prečítajte si podrobné info.

Ilustračný obrázok k článku Vážna nehoda v tuneli Považský Chlmec: Čo sa tam vlastne stalo? FOTO
3
Galéria

Polícia zverejnila na svojich facebookových stránkach prvú informáciu o vážnej nehode v tuneli Považský Chlmec v Žiline. Podľa mužov zákona sa tridsaťosemročný vodič Golfu v tuneli otáčal.

,,Nabúrala do neho dodávka Mercedes. Vodič Golfu je ťažko zranený, jeho dvaja spolujazdci ľahko," opisuje následnú zrážku polícia.

Ako upresnila žilinská krajská policajná hovorkyňa, dňa 28.08.2018 v čase 22.45 hodine došlo na diaľnici D3 v smere od obce Brodno na Žilinu k dopravnej nehode v pravotočivej zákrute, a to tak, že vodič (38) viedol vozidlo VW Golf, pričom sa začal na diaľnici otáčať. „Pritom z pravého jazdného pruhu prešiel do ľavého jazdného pruhu, kde zostal stáť kolmo na vozovku pri ľavých zvodidlách a začal s vozidlom kolmo cúvať ku pravej krajnici, pričom v tom čase v pravom jazdnom pruhu prechádzalo nákladné vozidlo Mercedes-Benz, (dodávka), ktoré viedol vodič (42) a toto vozidlo čelne narazilo do ľavého boku cúvaného vozidla, následkom čoho vozidlo VW Golf odhodilo do ľavého jazdného pruhu,“ doplnila.

„Vo vozidle VW Golf sa podľa polície v čase nehody nachádzali dvaja spolujazdci. Pri dopravnej nehode došlo k ťažkej ujme na zdraví u vodiča VW Golf, jeho spolujazdci utrpeli predbežne ľahké zranenia. U vodiča dodávky bola vykonaná dychová skúška na alkohol s negatívnym výsledkom. Vodičovi VW Golf bola odobratá krv na zistenie alkoholu,“ zdôraznila hovorkyňa.

Z uvedeného dôvodu bol tunel Považský Chlmec uzatvorený v jednom smere od Čadce na Bratislavu v čase od 22.50 hod. dňa 28.8.2018 do 02.03 hod. dňa 29.8.2018. Poverený príslušník DO PZ začal trestné stíhanie za prečin Ublíženie na zdraví podľa § 158 Trestného zákona.

Policajné zábery z miesta si pozrite v našej fotogalérii.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM