Aktualizované Soňa Vanovčanová Krimi

FOTO priamo z miesta nešťastia: Zrážka kamióna a vlaku so 70 ľuďmi!

Zrážka osobného vlaku a nákladiaku. Na mieste zasahujú hasiči. Vo vlaku sa malo nachádzať niekoľko desiatok ľudí. Záchranné zložky hlásia zranených.

Ilustračný obrázok k článku FOTO priamo z miesta nešťastia: Zrážka kamióna a vlaku so 70 ľuďmi!
4
Galéria
Zdroj: HaZZ

Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR, hasiči zasahujú pri vážnej dopravnej nehode nákladného vozidla a osobného vlaku, ktorá sa stala v katastri obce Podvysoká, okres Čadca.

Pri nehode podľa Farkasovej došlo k zrážke nákladného vozidla a osobného vlaku, pričom následkom zrážky sa osobný vlak vykoľajil.

„Podľa predbežných informácii sa vo vlaku viezlo asi 70 cestujúcich, z ktorých 7 utrpelo zranenia. Na mieste zasahuje takmer dvadsiatka hasičov z Turzovky a Čadce a členovia DHZO Turzovka. Na miesto udalosti smeruje aj evakuačný autobus HaZZ,“ uviedla Farkasová.

Ako ďalej informovalo Prezídium HaZZ na svojich facebookových stránkach, zasahujúci hasiči z HS v Turzovke, Čadci, Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a dobrovoľní hasiči mesta Turzovka poskytli zraneným prvú pomoc a pomohli ich naložiť do vozidiel záchrannej zdravotnej služby. „Havarované vozidlo zabezpečili proti vzniku požiaru a uniknuté prevádzkové kvapaliny zasypali sorbentom. Počas noci vyslobodzovali vykoľajené vozne vlaku na nakoľajovaciu súpravu a asistovali polícii pri dokumentovaní udalosti. Miesto udalosti opustili až dnes ráno po šiestej hodine, dokedy bola štátna cesta neprejazdná pre všetky vozidlá v smere do mesta Čadca,“ upresnilo Prezídium HaZZ.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM