Kultúra

Film, koncert a diskusia pod jednou strechou: V Žiline nahliadneme do čara divokej prírody

Európska príroda môže byť omnoho divokejšia ako sme si doteraz dokázali predstaviť. Príďte sa o tom presvedčiť a pozrieť si fascinujúcu snímku Vlčie hory. Okrem samotného premietania vás čaká aj diskusia a koncert známych žilinských hudobníkov.

Ilustračný obrázok k článku Film, koncert a diskusia pod jednou strechou: V Žiline nahliadneme do čara divokej prírody
Zdroj: TASR

Fascinujúci príbeh o jednom z posledných miest v Európe, kde každý tvor hrá svoju úlohu vo večnom kolobehu života a smrti, si môžu záujemcovia vychutnať už tento piatok o 19:00 na Stanici Žilina-Záriečie. „Veľké čriedy zubrov a divých koní, obrovské medvede, aj rieky plné lososov boli kedysi súčasťou európskej prírody. Tento prírodný raj sa už pred stáročiami stratil pod nánosom civilizácie a dnes si ho už ani nedokážeme predstaviť. Svet sa ale mení a v Európe vznikajú územia, kde sa divočina vracia späť,“ informuje ohľadom filmu Vlčie hory Stanica.

Do surového ale čarokrásneho územia Východných Karpát nahliadnete pomocou snímky Vlčie hory, po ktorej bude nasledovať dozaista zaujímavá diskusia. Po skončení filmu a diskusie bude tematický večer pokračovať koncertom Hudba lesa v réžii PRALES, o. z., ktorý vznikol v rámci projektu „Poznávame a chránime pralesy Slovenska“. Zahrajú Martin Moravčík – perkusie, aqua drum, spev, Pavol Repáň – harfa, flauta a Jakub Kollárik – didgeridoo, drumbľa, kalimba, tabla. Hudbu doplnia fotky slovenských lesov a pralesov.

Vlčie hory
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM