Jozef Legéň Kultúra

Festival partnerských miest Žiliny: Nenechajte si ujsť kulinárske špeciality a zahraničnú muziku

Festival partnerských miest Žiliny predstaví kultúru a umenie viacerých partnerských miest mesta Žilina na Mariánskom námestí v piatok . Záujemcovia môžu tiež ochutnať rozličné kulinárske špeciality z partnerských miest. Súčasne s festivalom sa budú konať aj Dni poľskej kultúry.

Ilustračný obrázok k článku Festival partnerských miest Žiliny: Nenechajte si ujsť kulinárske špeciality a zahraničnú muziku
Zdroj: Webnoviny.sk

5. medzinárodný festival predstaví kultúru a umenie viacerých partnerských miest mesta Žilina, medzi ktoré patria Mestská časť Praha 15, Plzeň, Frýdek-Místek (Česko), Bielsko-Biala (Poľsko) a Kikinda (Srbsko). Deň európskej kultúry sa uskutoční na Mariánskom námestí v piatok od 14.30 hod. „Partnerské mestá prispeli do programu vystúpeniami skupín, ktoré do Žiliny prinesú hudbu z bližších aj vzdialenejších končín," povedal hovorca mesta Čorba.

Program:

• 14.30 hod. goralská skupina z Turnie (Stara Bystra – Poľsko)
• 15.30 hod. otvorenie Dňa európskej kultúry za účasti delegácií z partnerských miest Žiliny
• 16.15 hod. Rangers (Praha 15 – Česko)
• 17.30 hod. The Tamboura Band (Kikinda – Srbsko)
• 18.30 hod. Kamuflaż (Bielsko-Biala – Poľsko)
• 20.00 hod. Jazz Quintet (Plzeň – Česko)

Partnerský bufet

Rozličné kulinárske špeciality z partnerských miest môžete ochutnať v stánkoch na Mariánskom námestí od 15.00 hod. až do zjedenia všetkých zásob.

Dni poľskej kultúry – Pierogowanie v Žiline

Mesto Žilina v spolupráci s Občianskym združením Polonus pozýva všetkých aj na Dni poľskej kultúry. Na Mariánskom námestí vystúpia dve skupiny z Poľska: goralská skupina z Turnie (Stara Bystra) a Kamuflaż (Bielsko-Biala). K tomu patrí i Pierogowanie – ochutnávka rôznych druhov poľských pirohov. V sobotu môžete bližšie spoznať poľskú kultúru a besedovať o zložitostiach a prepojeniach poľského a slovenského jazyka. Prebehne aj prezentácia poľských knižníc (knižných fondov v Žilinskom kraji) a krst internetovej podstránky www.polskekniznice.sk.

Deň európskej kultúry
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM