Iveta Hrabovská Iné športy

Eufória na námestí: Žilinčania privítali Petra Sagana !

Mariánske námestie praskalo v piatok podvečer vo švíkoch. Žilinčania si hľadali čo najlepšie miesto, len aby videli mladíka, ktorý pobláznil celé Slovensko. Pozrite si, aký dar dostal Peter Sagan od primátora a aké prekvapenie ho čakalo na pódiu.

Peter Sagan, zelený tourminátor, sa musel doslova predrať davom fanúšikov. Z každej strany ho chránili policajti, ktorí mu vytvárali koridor až k pódiu. Ako sám tvrdí, domácich fanúšikov si veľmi cení: „Som Žilinčan a bývam tu, takže som veľmi rád, že môže byť aj takáto akcia, aby som poďakoval fanúšikom, ktorí určite sú radi, že ma môžu vidieť,“ tešil sa Sagan.

Dar od primátora a fanúšikov[/si­ze][/color]

Ešte pred stretnutím so svojimi fanúšikmi privítal Petra aj primátor Žiliny, Igor Choma. Ten mu daroval malý železný bicykel. Fanúšikovia však boli kreatívnejší a na pódiu mu odovzdali pizzu v tvare bicykla. Či si na nej pochutnal, je otázne, keďže Peter dáva prednosť radšej pravej talianskej pizze.

Všade dobre, doma robota[/size][/co­lor]

Mladý cyklistický talent je na roztrhanie. Tvrdenie, že doma oddychuje, rázne odmietol. „Všade dobre, doma robota,“ vtipne poznamenal Sagan. Program mal za posledné dni naozaj nabitý. Ako prvé ho čakalo privítanie v Bratislave, potom letel do Nemecka a Holandska. Do Žiliny sa vrátil v stredu v noci a už v nedeľu zase odchádza preč.

Voľno bude mať Peter až po pretekoch v Japonsku, 21. októbra a ako sám povedal, rád by šiel na nejakú zaslúženú dovolenku. Skromný mladík, dúfa, že po tomto jeho úspechu bude viac detí, ktoré sa začnú cyklistike venovať: „Keby viac detí začalo bicyklovať, tak za pár rokov môžeme byť na závodoch viacerí Slováci. Dúfam, že toto je taký prvý krok, ktorý by k tomu mohol prispieť.“

[blockquote]**V pri­loženom videu si môžete pozrieť atmosféru, ktorá panovala na námestí, Petrove trialové kúsky na bicykli a jeho najbližšie plány. **[/blockquote] Foto: tasr

Eufória na námestí: Žilinčania privítali Petra Sagana !
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM