Jozef Legéň Iné športy

Dvíhanie áut či ťahanie kamióna: V centre mesta si to rozdajú najsilnejší muži Európy!

Do Žiliny zavítajú najsilnejší borci Európy. V rámci Európskeho pohára silných mužov zabojujú o Stredoeurópsky pohár. Súťažiť budú v disciplínach ako ťahanie kamióna, nosenie slovanského meča či dvíhanie áut. Pre divákov je pripravený sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku Dvíhanie áut či ťahanie kamióna: V centre mesta si to rozdajú najsilnejší muži Európy!
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

6. ročník Európskeho pohára silných mužov sa aj tento rok uskutoční v centre mesta na Námestí Andreja Hlinku. Európsky pohár silných mužov, ktorého víťaz si odnesie hlavnú cenu Stredoeurópsky pohár, bude súčasťou Žilinského kultúrneho leta 2014. Podujatia sa zúčastňujú najsilnejší muži Európy zo Slovenska, Česka, Ukrajiny, Srbska, Poľska a Bosny a Hercegoviny, pričom súťažia vo viacerých disciplínach: dvíhanie áut a betónových gúľ, nosenie slovanského meča, ťahanie kamióna a iných súťaží. Pre divákov je pripravený aj sprievodný program.

Koho teda v Žiline môžeme vidieť? V posledných rokoch dominovali poliaci a z víťazstva sa radoval napríklad Mateuzs Baron alebo Krzysztof Radzikowski. Tento rok z Poľska príde Jozsef Tomaszewski. Stáť v ceste za víťazstvom mu bude Konstantin Ilyin, ktorý taktiež zvíťazil v jednom ročníku pohára. Zo Srbska prijal pozvanie Nemanja Tasič, ktorý sa zlepšuje zo súťaže na súťaž. Z Česka nepríde aktuálny najsilnejší Čech Josef Mazač, nakoľko mu štartovať nedovolí zranenie. Zastúpia ho Lukáš Svoboda a Radek Paták. Z domácich borcov sa ospravedlnil František Piroš, ktorému taktiež znemožnilo štart privodené zranenie. O dobré umiesnenie sa bude snažiť aj najsilnejší Slovák Igor Petrík.

„V Žiline si na pretek každým rokom nájde cestu viac a viac divákov, preto veríme že i v tomto roku budú hnať silákov k výkonom zaplnené tribúny na Hlinkovom námestí. Preto neváhajte a príďte sa pozrieť na najsilnejších Slovanov, borcov strednej Európy na podujatíe Pohár Slovanov! Jediné a jedinečné podujatie svojho druhu na Slovensku ale i vo svete! Celé podujatie bude nasnímané a vysielané Slovenskou televíziou! Tešíme sa na Vás už 8. augusta od 14. Hodiny,“ informujú organizátori na svojich webových stránkach slovakstrongman.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM