Správy

Druhé kolo testovania v Žiline: Časy, inštrukcie a PREHĽAD odberných miest

Žilina patrí medzi mestá, ktoré si v celoplošnom testovaní budú musieť dať repete. Ako to bude cez víkend vyzerať?

Ilustračný obrázok k článku Druhé kolo testovania v Žiline: Časy, inštrukcie a PREHĽAD odberných miest
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Druhé kolo celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 sa v Žiline uskutoční na 71 odberných miestach v 33 lokalitách. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka by sa malo otestovať približne 65 000 ľudí s trvalým pobytom v Žiline vo vekovej kategórii od desiatich do 65 rokov.

Kompletný zoznam odberných miest v Žiline nájdete vo fotogalérii priloženej pod článkom.

S radmi mesto počíta

Doplnil, že odberné miesta budú ľuďom k dispozícii od 8.00 do 20.00 hod. „Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci už o 19.30 hod., aby stihli testy vyhodnotiť. Podobne ako uplynulý víkend budú môcť obyvatelia Žiliny využiť ktorúkoľvek z pripravených odberných miestností. Miesta na testovanie z väčšej časti kopírujú geografické umiestnenie volebných miestností. Občania sú do nich zvyknutí chodiť a poväčšine ich majú najbližšie k bydlisku,“ uviedol Miškovčík s tým, že odberné miesto v Mojšovej Lúčke bude otvorené iba v nedeľu (8. 11.).

„Nie je vylúčené, že sa podobne ako počas prvého testovacieho víkendu budú pred odbernými miestami tvoriť rady čakajúcich. Chceme však požiadať o dodržiavanie preventívnych opatrení, najmä rozstupov. Ak je niekde plno, vždy je možnosť využiť iné odberné miesto, niektoré sú neďaleko od seba, alebo je možnosť prísť aj na druhý deň. Buďme k sebe tolerantní a ohľaduplní. Ak je niekto zdravotne znevýhodnený alebo starší, vytvorme mu priestor, aby sa otestoval skôr a nemusel dlho čakať,“ povedal primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Praktická facebooková skupina

Podľa hovorcu mesta si môžu ľudia dať vzájomne vedieť, kde sa tvoria najväčšie rady, a vyhľadať odberné miesta, ktoré sú menej využívané. „Facebooková skupina s názvom Odberné miesta Žilina – celoplošné testovanie COVID-19 zdieľa informácie o naplnenosti jednotlivých odberných miest a ďalšie aktuality,“ doplnil.

Počas uplynulého víkendu otestovali v Žiline 48 221 ľudí. „Pozitívny výsledok testu zaznamenali u 519 ľudí, čo je približne 1,08 percenta z celkového počtu otestovaných. Samospráva otvorila v oba dni všetky odberné miestnosti,“ dodal Miškovčík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

ZOZNAM odberných miest v Žiline pre II. kolo celoplošného testovania
1
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM