Krimi

Drogy dorazili poštou: V balíkoch z Británie našli žilinskí colníci kontraband

Zásielky, ktoré mali putovať do dvoch slovenských miest, skončili v rukách colníkov. Neunikli totiž trénovanému čuchu služobných psov.

Ilustračný obrázok k článku Drogy dorazili poštou: V balíkoch z Británie našli žilinskí colníci kontraband
Zdroj: TASR

V dvoch zásielkach na žilinskej vyclievacej pošte našli colníci s pomocou služobných psov drogy. Podľa hovorkyne Colného úradu (CÚ) Žilina Boženy Chríbikovej potvrdili nálezy amfetamínu a extázy z Veľkej Británie na mieste vykonané testy.

Schované v čaji

Doplnila, že v prvom balíku z Veľkej Británie sa mali podľa sprievodných dokladov nachádzať „suché potraviny“.

„Počas colnej kontroly sa obsah balíka nepozdával služobnému psovi, ktorý zacítil podozrivý pach. Keď ho colníci otvorili, našli v ňom igelitové vrecká s tabletami modrej farby, na ktorých bola zobrazená sediaca postava. Zamaskované boli medzi väčším množstvom porciovaného čaju. O tom, že ide o extázu sa presvedčili po vykonaní testu,“ uviedla hovorkyňa CÚ Žilina.

Do slovenských miest

„Štvornohému pomocníkovi sa nepozdávala ani ďalšia zásielka medzi 45 kontrolovanými pri plánovanej akcii zameranej na vyhľadávanie alkoholu a drog v poštových zásielkach. Pochádzala z rovnakej krajiny ako predchádzajúca. Tentokrát obsahovala amfetamín zabalený v hliníkovej fólii. Colníkom to potvrdil test na prítomnosť omamných a psychotropných látok,“ dodala Chríbiková.

Zásielky, ktoré boli určené pre adresátov do Trenčína a Martina, zadržali. „Oba prípady sú predmetom konania vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi,“ uzavrela hovorkyňa CÚ Žilina.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Žilinského kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM