Iveta Hrabovská Kultúra

Dožinkové slávnosti vo Vychylovke: Nedeľa plná tradícií

Prišiel čas, keď aj na Kysuciach nastalo obdobie pozbierať úrodu z polí a pripraviť sa na tuhú zimu. Pri tejto príležitosti Kysucké múzeum v Čadci pripravilo návštevníkom Múzea kysuckej dediny Nová Bystrica – Vychylovka podujatie, ktoré nám pripomen

V nedeľu bude skanzen spestrený zvykmi a tradíciami, ktoré budú previazané piesňami a hudbou folklórnych súborov z Kysúc a Česka.

Program[/size][/co­lor]

Folklórny súbor Zaolzi z Jablunkova z Českej republiky sa predstaví so svojim programom o 12. 00 hod. na lúke pri základnom kameni. V tom čase ožije hudbou, spevom, buchotom cepov a voňavými jedlami aj objekt richtárov dom U Poništa, kde bude účinkovať Detský folklórny súbor Oščadnička z Oščadnice.

Pestrosť krojov si môžete vychutnať krojovaným sprievodom folklórnych súborov skanzenom od 12.45 hod. Aká by to bola nedeľa, keby nebola slávená svätou omšou s poďakovaním za úrodu, za chlieb náš každodenný. Táto slávnosť začína o 13.00 hod. v Kaplnke Panny Márie Ružencovej.

Pódium pri objekte Krčma z Korne od 14.00 hod. bude patriť folklórnym súborom, ktoré nám priblížia dožinkovú slávnosť.

[blockquote]Počas celého dňa budú zaváňať skanzenom rôzne vône jedál našich mám, pripravených priamo v objektoch na dobových peciach. Nebudú chýbať remeselníci a jazda vláčikom Historickou lesnou úvraťovou železnicou, ktorá je skvostom nášho regiónu.[/bloc­kquote] foto: archív Kysucké múzeum vo Vychylovke

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM