Webnoviny - Rôzne

Doprava v Žiline na Štedrý deň aj Nový rok zadarmo

WEBNOVINY.SK Cestovanie mestskou dopravou v Žiline bude na Štedrý deň aj Nový rok bezplatné. Na Štedrý deň budú autobusy a trolejbusy premávať podľa špeciálneho grafikonu, ktorý bude visieť na zastávkach MHD

Ako agentúru SITA informoval hovorca mesta Martin Barčík, v tento deň o 18:10 bude navyše zabezpečený odvoz evanjelických veriacich zo zastávky Veľká okružná v smere železničná stanica, Vlčince, Solinky.

Prvý deň nového roka sa mestská doprava bude riadiť poriadkom platným pre sobotu a nedeľu, ale s prvým výjazdom spojov až po šiestej hodine ráno, dovtedy bude v predĺženej prevádzke nočná linka č. 50. V dňoch 25. až 27. decembra a na Silvestra budú linky MHD premávať ako cez víkend, od 28. do 30. decembra ako v pracovné dni. Novoročné bezplatné cestovanie je súčasťou bezpečnostných opatrení, ktoré sprevádzajú oslavy príchodu nového roka v meste. Akcia sa už tradične volá Na Nový rok bezpečný krok – zvoľte jazdu bez rizika. Režim bezplatného cestovania bude platiť na všetkých linkách MHD.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM