Správy

Dobré správy pre športovcov: Mesto sprístupnilo zrekonštruované ihrisko

Nadšenci nielen basketbalu sa môžu tešiť. Mesto Žilina zrekonštruovalo basketbalové ihrisko pri ZŠ Jarná na Hlinách. Slúžiť ma širokej verejnosti. Dá sa tu hrať basketbal, futbal, florbal a pre kvalitný povrch si môžete zajazdiť aj na kolieskových korčuliach.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre športovcov: Mesto sprístupnilo zrekonštruované ihrisko
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Žilina zrekonštruovalo basketbalové ihrisko pri ZŠ Jarná na Hlinách. Slávnostné otvorenie sa uskutočnilo v utorok 19. novembra. Krstom ihriska boli hody basketbalovou loptou na kôš, ktoré predviedli primátor mesta Žilina Igor Choma, vedúca Odboru školstva a mládeže Nora Zapletajová, riaditeľ základnej školy Ján Kotman, generálny riaditeľ Ivan Fábry zo Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja a Marek Parajík.

„Na prvom mieste sa chcem poďakovať sponzorovi, ktorý podporil takouto formou športovanie mládeže v našom meste. Už neraz som pri podobných akciách povedal, že mi záleží na tom, aby mladí ľudia mali dostatok miest na plnohodnotné trávenie svojho voľného času,“ uviedol primátor mesta Igor Choma.

Ihrisko Základnej školy Jarná 20 je voľne prístupné verejnosti, preto môžu toto ihrisko vo svojom voľnom čase využívať okrem žiakov i ďalšie deti a mládež z okolia. Okrem basketbalu si deti môžu zahrať futbal, florbal, či vyskúšať si kvalitný povrch pre kolieskové korčule. Súčasťou otvorenia zrekonštruovaného ihriska bol krátky kultúrny program.

Zdroj: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM