Správy

Dobré správy pre seniorov: Mesto otvorilo novú jedáleň, denne vydá o 400 obedov viac

Mesto Žilina otvorilo novú jedáleň na Lichardovej ulici, vďaka čomu rozšíri výdaj jedál pre starobných a invalidných dôchodcov o 400 obedov denne. Náklady na otvorenie jedálne, ktorá začne variť v januári 2014, dosiahli 188 619 eur.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre seniorov: Mesto otvorilo novú jedáleň, denne vydá o 400 obedov viac
Zdroj: Dnes24.sk

Doteraz mesto prevádzkovalo iba jedáleň na Vlčincoch, prostredníctvom ktorej sa snažilo pokryť stravovacie potreby seniorov a invalidných dôchodcov. „Vzhľadom na rastúci záujem stravovať sa v mestskej jedálni rozšírilo mesto stravovacie kapacity novootvorenou jedálňou na Lichardovej ulici na Hlinách VIII v Žiline. Jedáleň vznikla rekonštrukciou priestorov, ktoré v minulosti slúžili ako práčovňa,“ povedal hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Doplnil, že poloha jedálne je výhodná najmä pre dôchodcov z lokality Hliny a Solinky. „Kapacita kuchyne je 400 hlavných jedál denne, z toho 200 na výdaj do obedárov a 200 v jedálni. Kapacita miest na sedenie je 64. Pri rekonštrukcii priestorov sme počítali aj so skladom zeleniny, zemiakov, chladiacich a mraziacich zariadení a práčovňou pre kuchyňu,“ uviedol hovorca mesta Žilina.

„Touto podpornou sociálnou službou sa nám podarilo rozšíriť stravovacie kapacity pre seniorov a invalidných dôchodcov v meste Žilina. Prevádzkou dvoch jedální na území mesta sme schopní vydať až 1400 jedál denne. V novovybudovanej jedálni sme mysleli aj na vstup pre imobilných stravníkov, ktorý je zabezpečený vstupom cez rampu so spádom. Dúfam, že stravníci budú s kvalitou jedál spokojní a snáď to prijmú aj ako vianočný darček od mesta,“ dodal primátor Žiliny Igor Choma.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM