Kultúra

Do Žiliny zavítajú hudobné legendy: Pod Dubňom budú znieť hity Tublatanky

Kapela Tublatanka sľubuje počas svojho nadchádzajúceho turné pestrý program. Tešiť sa môžete na skladby z posledného albumu, ako aj na klasiku z toho prvého. Muzikanti počas šnúry neobídu ani Žilinu, pod Dubňom odštartujú ich celoslovenské turné.

Ilustračný obrázok k článku Do Žiliny zavítajú hudobné legendy: Pod Dubňom budú znieť hity Tublatanky
Zdroj: TASR

Slovenská kapela Tublatanka vyráža na turné, ktoré nazvala rovnako, ako aktuálnu výberovku hitov Cítim sa fajn (2012).V rámci série koncertov zavíta skupina aj do Žiliny, kde 21. marca odštartujú ich turné. Koncert slovenských hudobných legiend sa odohrá v Smerr klube.

Program jarných vystúpení bude vraj pestrejší ako na minuloročnom turné, ktorým kapela oslávila 30 rokov existencie. „Objavia sa v ňom aj piesne, ktoré sme minulý rok nehrali, chýbať nebude titulná skladba turné Cítim sa fajn, novinka Nový vírus, na ktorú sme nakrútili video a na žiadosť fanúšikov pridáme aj obľúbenú skladbu Rieka ešte z nášho prvého albumu,“ prezradil spevák Maťo Ďurinda.

Tublatanka sa začala formovať v roku 1982. Kapela prvých desať rokov svojej existencie vystupovala v ľudových krojoch. Na konte má niekoľko albumov ako napríklad Tublatanka (1985), Skúsime to cez vesmír (1987), či zatiaľ poslednú štúdiovku Svet v ohrození z roku 2010. Medzi najznámejšie hity kapely patria piesne ako Dnes, Môj starý dobrý kabát, Loď do neznáma či Láska drž ma nad hladinou.

Pod Dubňom budú znieť hity Tublatanky
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM