Rastislav Búgel Hokej

Deviate kolo Tipsport ligy prinieslo vyrovnaný zápas: Žilina vyhrala pod Zoborom

Deviate kolo najvyššej slovenskej hokejovej súťaže prinieslo meranie síl medzi domácou Nitrou a hokejistami Žiliny. O všetkom sa napokon rozhodlo až v samom závere.

Ilustračný obrázok k článku Deviate kolo Tipsport ligy prinieslo vyrovnaný zápas: Žilina vyhrala pod Zoborom
Foto: Rastislav Búgel

V prvej časti zápasu diváci gól nevideli, zaujali iba dva momenty, v 10. min prekonal Róbert Huna nitrianskeho brankára Valenta, ale puk skončil na žrdi domácej brány a v 13. min rovnako pochodil v podobnej situácii na opačnej strane krídelník prvého nitrianskeho útoku Kutálek.

Druhá tretina pokračovala v rovnakom duchu, i keď ofenzívnejší boli domáci hráči a niekoľkokrát prečíslili obranu hostí. Opäť si však brankári zachovali pred výbornou diváckou kulisou čisté konto.

V 48. minúte sa dostali do vedenia hostia, po nenápadnej akcii sa do streleckej listiny zapísal strelou od modrej čiary obranca hostí Michal Grman. V 51. minúte mohol vyrovnať domáci Stloukal, ale po jeho strele zazvonila za prekonaným brankárom hostí konštrukcia žilinskej brány. V 56. minúte sa hostia zo Žiliny tešili opäť, po spolupráci so Švecom skóroval Róbert Huna a domáci prehrávali 0:2. V 59. minúte dosiahol po obliehaní brány hostí kontaktný gól domáci Bajtek a stanovil tak výsledok stretnutia na 1:2.

HK Nitra – MsHK Žilina 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Tento týždeň máme produktívnu újmu, hráči sa trápia, síce sa snažia, tlačia do brány, ale to je málo.“

Milan Jančuška, tréner Žiliny: „Pre nás bolo dôležité uhrať v prvej tretine 0:0 a myslím si, že rozhodla druhá tretina. Domáci nás zatlačili, no ustáli sme to a Nitru to stálo veľa síl, ktoré jej chýbali v závere.

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - MsHK Žilina
27
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM