Krimi

Ďalšia nehoda na Košickej: Najväčšia križovatka mesta je postrachom pre vodičov

Najfrekventovanejšia križovatka v Žiline sa stala postrachom pre vodičov. V posledných dňoch sa tu stalo už zopár vážnych dopravných nehôd. Signalizácia tu pravidelne nefunguje, potrebuje kompletnú opravu. Vodiči sú zúfalí...

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia nehoda na Košickej: Najväčšia križovatka mesta je postrachom pre vodičov
Zdroj: Policajný zbor SR

V utorok krátko po siedmej hodine ráno došlo v Žiline na križovatke ulíc Košická a Na Horevaží k dopravnej nehode. Cestnú premávku v tom čase riadil policajt z dôvodu poruchy svetelného signalizačného zariadenia. „52-ročná vodička viedla motorové vozidlo Peugeot po ulici Košickej v smere od centra Žiliny na Martin. S vozidlom vošla do križovatky. Následne došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k zrážke s vozidlom Opel, ktoré viedol 28-ročný vodič v smere od ulice Na Horevaží,“ informoval hovorca polície Radko Moravčík.

Vodička bola jednorázovo ošetrená. Alkohol u vodiča vozidla Opel dychovou skúškou zistený nebol. U vodičky bol nariadený odber krvi. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 5 000 €. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania.

Kritická situácia

Týmto hlavným dopravným ťahom na Martin prejdú denne tisíce áut. Signalizácia križovatky nefunguje takpovediac so železnou pravidelnosťou. Často premávku riadia policajti, i keď niektorí vodiči sú z toho zmätení.

„Situácia je komplikovaná od roku 2007, keď sem umiestnili svetelnú signalizáciu. Predpokladáme, že pri osádzaní elektroinštalácie došlo k chybe, ktorá sa ťahá až dodnes,“ povedal hovorca mesta Žilina Pavol Čorba pre Čas.sk.

Podľa informácii portálu Čas.sk sa mesto snaží situáciu čo v najrýchlejšom možnom čase vyriešiť. Signalizácia by mala prejsť pod majetok SSC, ktorá by financie na opravu signalizácie mala. Za posledných pár dní sa na najfrekventova­nejšej križovatke mesta stalo niekoľko dopravných nehôd. Vodiči, pri prejazde touto križovatkou, buďte obzvlášť opatrní.

Vážna dopravná nehoda Žilina, križovatka, 16.11.2013
1
Galéria
nehoda na Košickej ulici
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM