Barbara Dallosová Správy Samospráva

Čo si počať s vianočným stromčekom: Žilinčanom ho odvezie mesto

Ani sme sa nenazdali a je po sviatkoch. Žilinská samospráva zverejnila informácie k odvozu živých vianočných stromčekov.

Ilustračný obrázok k článku Čo si počať s vianočným stromčekom: Žilinčanom ho odvezie mesto
Zdroj: Mesto Žilina

Žilinská samospráva aj v tomto roku zabezpečuje odvoz vianočných stromčekov. Ekologické zhodnotenie živých vianočných stromčekov zabezpečia spoločnosti T+T a MGM Žilina, ktoré sa v meste starajú o údržbu zelene. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

,,Zber a odvoz začína budúci týždeň, od pondelka 13. januára 2020 a bude sa vykonávať priebežne podľa potreby," uviedol Miškovčík s tým, že odzdobené vianočné stromčeky na sídliskách je nutné uložiť na jedno miesto pri stojiskách na kontajnery.

Existuje tiež možnosť priviezť stromček osobne a bezplatne ho odovzdať do zberne odpadov, ktorá sa nachádza pri skládke tuhého komunálneho odpadu v Považskom Chlmci. ,,Zberňa je otvorená počas pracovných dní v čase od 10.00 do 18.00 hod. a v sobotu od 8.00 do 12.00 hod. Odovzdané stromčeky sa následne štiepkujú a štiepka sa kompostuje, prípadne sa využíva ako mulčovací materiál pri nových výsadbách," doplnil hovorca.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM