Peter Klimant Správy

Charita pomôže zaplaveným obciam a mestám v Žilinskom kraji: Dostanú materiálnu pomoc

Obce a mestá v Žilinskom kraji, ktoré v pondelok zasiahol silný dážď, dostanú pomocnú ruku. O tú sa postará Slovenská katolícka charita v spolupráci s Diecéznou charitou Žilina. Obciam a mestám poskytnú materiálnu pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Charita pomôže zaplaveným obciam a mestám v Žilinskom kraji: Dostanú materiálnu pomoc
Zdroj: TASR

Podľa generálneho sekretára SKCH Radovana Gumuláka v súčasnosti oslovujú obce, v ktorých silný dážď spôsobil škody. „Ponúkame im pomoc vo forme dezinfekčných a čistiacich prostriedkov a náradia. Zaplaveným domácnostiam vieme zapožičať aj vysúšače, ktoré im pomôžu rýchlo a efektívne vysušiť príbytky,“ uviedol Gumulák.

Obce, ktoré potrebujú pomoc, sa môžu obrátiť na SKCH alebo na Diecéznu charitu Žilina. „SKCH má na stránke v sekcii Povodne zverejnené užitočné rady ako po povodiach postupovať napríklad pri nahlasovaní škôd do poisťovne, dezinfekcií studní alebo čistení domácností od nánosov bahna. Dostupné sú na internetovej stránke www.charita.sk,“ informoval Gumulák.

Slovenská katolícka charita pomáha zaplaveným domácnostiam pravidelne. „Tento rok podala pomocnú ruku 11 zaplaveným obciam v Prešovskom a Košickom kraji, ale aj stovkám rodín v Srbsku a Bosne a Hercegovine,“ dodal generálny sekretár.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM