Andrea Mesarčíková Rôzne

Cestujúci si vo vlaku vyskúšajú poskytovanie prvej pomoci

Priamo vo vlaku si dať zmerať krvný tlak a vyskúšať si poskytnutie prvej pomoci môžu v sobotu 7. augusta cestujúci vo vlakoch na trati medzi Žilinou a Bratislavou.

Podľa hovorcu Oblastnej správy (ObS) Železničnej polície (ŽP) v Žiline Františka Gaža odštartoval projekt pod názvom „Nie je nám ľahostajné pomáhať a chrániť“ v roku 2008. „Rovnako si cestujúci môžu pozrieť ukážky najzákladnejších úkonov prvej pomoci a najčastejšie sa vyskytujúcich situácií, s ktorými sa môže človek počas cestovania vlakom v horúcich letných dňoch stretnúť. Či už je to nedodržaný pitný režim, príznaky šoku alebo náhla nevoľnosť,“ uviedol Gažo.
Tretí ročník podujatia Nie je nám ľahostajné pomáhať a chrániť pripravila ObS ŽP v Žiline v spolupráci so Slovenským Červeným krížom v Žiline a spoločnosťou ZSSK, a.s., Bratislava. „Uskutoční sa na úseku Žilina – Bratislava a späť v IC 502 ŠARIŠ s odchodom zo železničnej stanice Žilina o 8.35 h a príchodom do Bratislavy 10.52 h a v rýchliku R 607 Liptov s odchodom zo železničnej stanice Bratislava o 11.57 h a príchodom do Žiliny 14.47 h,“ dodal Gažo.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM