Správy Video

Cestovanie v autobusoch bude bezpečnejšie: SAD Žilina spustila testovanie, VIDEO

Testovanie antigénovými testami je dobrovoľné, už ho však využili desiatky zamestnancov. Všetci s negatívnym výsledkom.

Ilustračný obrázok k článku Cestovanie v autobusoch bude bezpečnejšie: SAD Žilina spustila testovanie, VIDEO
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Spoločnosť SAD Žilina testuje od utorka (2. 2.) do štvrtka (4. 2.) antigénovými testami vodičov autobusov a zamestnancov prevádzok v Žiline, Martine a Čadci. Podľa hovorkyne spoločnosti Ivany Strelcovej využilo bezplatné a dobrovoľné testovanie v utorok v Žiline viac ako 80 zamestnancov a v Martine v stredu pred obedom viac ako 85 zamestnancov. Všetci mali negatívny výsledok.

Sú si istejší

Otestovať sa v Martine prišiel aj vodič Viktor Kračmer, ktorý jazdí autobusom už 25 rokov. „Je to dobrá vec, pre ľudí aj pre nás. Sme si istejší. Aj keď to nie je 100-percentný test, ale aspoň je človek pokojnejší. Pokiaľ sme nemali túto možnosť, na testy som chodil pravidelne,“ povedal Kračmer.

„Snažíme sa zabezpečiť v čo najvyššej miere ochranu zdravia nielen vodičov, ale aj cestujúcich. Sme radi, že naši zamestnanci, predovšetkým vodiči, sú zodpovední a využili možnosť dať sa testovať. Je celospoločenským záujmom, aby vodiči vo verejnej doprave boli prioritne očkovaní. Sme o tom absolútne presvedčení. Pokiaľ nebudú zaočkovaní, neustále budú v ohrození, pretože musia byť v dennodennom kontakte so širokou verejnosťou,“ zdôraznila Strelcová.

Dezinfekcia autobusov

Žilinská SAD podľa nej robí všetko pre to, aby bol autobus bezpečným priestorom. „Od marca 2020 v dvojtýž­dňových pravidelných intervaloch zabezpečujeme dezinfekcie autobusov. Je to polymérová dezinfekcia, ktorá sa nanáša na všetky vnútorné priestory autobusu. Budeme v tom pokračovať, kým pandémia nepominie,“ podotkla.

SAD Žilina poskytuje výkony v prímestskej doprave v regiónoch horného Považia, Kysúc, Turca a MHD v Čadci a Martine. „Spoločnosť má 296 autobusov, ktoré ročne prepravia viac ako 25 miliónov cestujúcich a najazdia viac ako 17 miliónov kilometrov,“ dodala Strelcová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Aktuality zo Žilinského kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM