Adela Fruckova Správy

Čerstvá novinka zo Žiliny: Do nemocnice sa vrátili ďalšie zdravotné sestry

Čerstvá novinka zo žilinského špitálu. Fakultná nemocnica s poliklinikou v piatok prijala späť pod svoje krídla pätnásť zdravotných sestier, ktoré odišli ku koncu januára.

Ilustračný obrázok k článku Čerstvá novinka zo Žiliny: Do nemocnice sa vrátili ďalšie zdravotné sestry
Zdroj: www.zilina-gallery.sk

Do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline sa v piatok vrátilo 15 sestier z oddelenia vnútorného lekárstva, ktoré odišli k 31. januáru 2016. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová.

„Som rád, že sestry prijali ponuku na individuálne rokovanie o ich návrate a pracovných podmienkach. Osobne ma teší, že prehodnotili svoje rozhodnutie a vrátili sa k pacientom,“ zdôraznil riaditeľ žilinskej fakultnej nemocnice Ivan Mačuga.

Podľa Jurčiovej pracovalo k 25. februáru 2016 v žilinskej fakultnej nemocnici 660 zdravotných sestier a pôrodných asistentiek. „Nemocnica k dnešnému dňu eviduje 28 žiadostí o vystúpenie z Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek. Zatiaľ sa do nemocnice nevrátilo 105 zdravotných sestier a pôrodných asistentiek, ktoré k 31. januáru 2016 odišli,“ dodala hovorkyňa fakultnej nemocnice.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM