Samospráva

Čakajú nás opravy ciest a chodníkov za státisíce: Žilinská radnica sa dopredu ospravedlňuje

Práce začnú podľa radnice na konci októbra a pokračovať budú v jarných mesiacoch. Presný harmonogram podľa ulíc ešte nie je určený.

Ilustračný obrázok k článku Čakajú nás opravy ciest a chodníkov za státisíce: Žilinská radnica sa dopredu ospravedlňuje
Zdroj: TASR

Mesto Žilina investuje, podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka v tomto a budúcom roku približne 630 000 eur do asfaltovania ciest a chodníkov v meste a mestských častiach. Dohromady podľa neho zrekonštruuje 17 úsekov chodníkov a spolu takmer 40 000 metrov štvorcových miestnych komunikácií a asfaltových ihrísk.

Začiatok o pár týždňov

Podľa žilinskej radnice začnú práce na konci októbra a pokračovať budú v jarných mesiacoch. Do konca tohto roka by sa mala zrealizovať asi polovica zazmluvneného objemu.

„Do asfaltovania ciest a chodníkov v meste a mestských častiach investuje v tomto a budúcom roku žilinská samospráva približne 630 000 eur. Dohromady zrekonštruuje 17 úsekov chodníkov a spolu takmer 40 000 metrov štvorcových miestnych komunikácií a asfaltových ihrísk. Práce začnú na konci októbra a pokračovať budú v jarných mesiacoch. Do konca roka by sa mala zrealizovať asi polovica zazmluvneného objemu,“ doplnil Miškovčík.

Obnova za približne 180 000 eur sa dotkne 17 chodníkov so spracovanou projektovou dokumentáciou.

Dvaja dodávatelia

Práce budú uskutočňovať Cestné stavby Liptovský Mikuláš, spol. s r.o., ktoré uspeli vo verejnej súťaži. Ďalšia časť prác sa bude týkať súvislejších opráv miestnych komunikácii a chodníkov, kde nie je potrebné mať projektovú dokumentáciu. Rekonštrukciu týchto úsekov za 450 000 eur na 26 000 m 2 ciest a 13 000 m 2 chodníkov vykoná víťaz verejného obstarávania, spoločnosť Metrostav Asfalt a.s.

„V pláne prác máme aj cesty a chodníky, kde boli na zlý stav podnety ešte v roku 2016. Vychádzali sme aj z požiadaviek obyvateľov a poslancov v jednotlivých volebných obvodoch. Zároveň ma teší, že realizáciou väčšieho objemu prác ušetríme mestu finančné prostriedky. Ak by sme cesty a chodníky renovovali po malých úsekoch, rekonštrukcia by bola drahšia,“ povedal primátor mesta Peter Fiabáne.

Konkrétne miesta, ktoré sa obnovia, si v súčasnosti obhliadajú dodávatelia prác, ktorí určia detailný harmonogram renovácie. Do konca tohto roka by však chceli stihnúť uskutočniť polovicu zazmluvneného rozsahu.

Radnica sa ospravedlňuje vodičom a chodcom za znížený komfort

Z dôvodu urýchlenia prác, vyzýva mesto Žilina na rešpektovanie dočasného dopravného značenia na cestách a chodníkoch. Zároveň sa ospravedlňuje vodičom a chodcom za znížený komfort počas trvania prác, uzavrel Miškovčík.

Foto ilustračné.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM