Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Autovraky na Vlčincoch: Dokedy budú zaberať parkovacie miesta?

Prednedávnom nás jeden z čitateľov upozornil na kritickú situáciu s parkovaním na Vlčincoch II. Tá sa vyhrotila aj preto, že desiatky parkovacích miest na troch uliciach dlhodobo zaberajú vraky.

Ilustračný obrázok k článku Autovraky na Vlčincoch: Dokedy budú zaberať parkovacie miesta?
9
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Parkovacie miesta na žilinských sídliskách sú v posledných rokoch nedostatkovým artiklom. Poznáte to. Po príchode z práce vás často čaká okružná jazda po blízkych uličkách. Vyznačené parkovacie miesta chýbajú napriek tomu, že samospráva problém rieši výstavbou nových. Čo ale s vrakmi?

Parkovanie na sídlisku je problém

Ako sme vás nedávno informovali, za dlhodobým problémom s parkovaním na uliciach Berlínska, Varšavská a Ľubľanská sú odparkované vraky. Len na týchto troch uliciach ich ešte donedávna mestská polícia napočítala 22. Niektoré z nich, podľa nášho čitateľa, tam parkujú aj niekoľko rokov. Ako uviedol veliteľ OVPČ Mestskej polície v Žiline komisár Miroslav Karak pre Žilinu24, mestská polícia problém postúpila na riešenie odboru dopravy MsÚ Žilina už 26. júla.

Lehota na odstránenie vrakov

Medzi časom bola majiteľovi vozidiel odoslaná výzva so 60 dňovou lehotou na odtiahnutie uvedených vrakov. Podľa vedúceho odboru dopravy MsÚ Petra Rolka, mesto Žilina postupuje pri odťahu vrakov podľa zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a rešpektuje platnú legislatívu.

„Ak si výzvy majitelia vozidiel neprevezmú, budú im odoslané opätovne. Ak nebudú vozidlá odstránené majiteľom z verejného priestranstva po doručenej výzve, tak budú odtiahnuté. Predpokladaný termín odťahu vozidiel je koniec januára 2018,“ upresnil Peter Rolko.

Podľa informácii nášho čitateľa boli po výzve doposiaľ majiteľom odtiahnuté tri vraky. Téme sa budeme naďalej venovať.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM