Správy

Antigénové testovanie v žilinskej nemocnici KONČÍ: Čo s tými, ktorí mali termín?

Epidemiologická situácia aj opatrenia sa zmenili a o termíny na odberových miestach už nie je taký záujem. Nemocnica už antigénové testy robiť nebude.

Ilustračný obrázok k článku Antigénové testovanie v žilinskej nemocnici KONČÍ: Čo s tými, ktorí mali termín?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Žilina pozastavuje činnosť oboch mobilných odberových miest na antigénové testovanie na ochorenie COVID-19. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej je piatok posledným dňom prevádzky. Veľkokapacitné odberové miesto na PCR testy ostáva aj po tomto dátume zachované a plne k dispozícii pre objednaných pacientov.

Personál presunú

Hovorkyňa nemocnice doplnila, že od pondelka (24. 5.) môžu záujemcovia o antigénové testovanie využiť iné dostupné mobilné odberové miesta na území mesta Žilina, ktorých zoznam je zverejnený na webstránke Ministerstva zdravotníctva SR.

„V súlade s aktuálnou epidemiologickou situáciou a zmenou organizácie testovania obyvateľov na ochorenie COVID-19 sme dostali pokyn od nášho zriaďovateľa, že antigénové odberové miesta FNsP Žilina od budúceho týždňa už nie sú potrebné. Personál tak môžeme presunúť späť na oddelenia a posilniť tímy, oslabené z dôvodu presunov pracovníkov do covidového pavilónu, ktorý naďalej funguje a poskytuje starostlivosť o pacientov s novým koronavírusom,“ uviedol medicínsky riaditeľ FNsP Žilina Igor Bízik.

PCR testovanie pokračuje

Národné centrum zdravotníckych informácií automaticky zruší termíny vopred objednaným klientom na antigénové testovanie v žilinskej nemocnici cez elektronický systém www.korona.gov.sk. Budú sa môcť preobjednať na iné mobilné odberové miesta podľa ich výberu, dodala Záteková.

PCR testovanie realizuje FNsP Žilina naďalej bez zmeny. „Výhradne na základe objednania cez www.korona.gov.sk alebo pre samoplatcov objednaných na www.klinickabiochemia.online. Mobilné odberové miesto na PCR testovanie sa nachádza za vjazdom pre automobily (vľavo za rampami) v smere z ulice Nemocničná,“ vysvetlila hovorkyňa nemocnice.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM