Zuzana Vajayová Krimi

Ani odobratie vodičského preukazu neodradilo opitú vodičku od jazdy

Ani odobratie vodičského preukazu a zákaz ďalšej jazdy neodradil v stredu 47-ročnú ženu z Púchova od jazdy autom pod vplyvom alkoholu.

TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline Radko Moravčík.

Žilinskí policajti podľa Moravčíka najskôr prijali oznámenie, že z diaľnice v smere od Bratislavy prichádza do Žiliny motorové vozidlo Škoda s púchovským evidenčným číslom a jeho vodič jazdou ohrozuje bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. „Hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) KR PZ v Žiline vozidlo predpísaným spôsobom zastavila na Kragujevskej ulici v Žiline. Policajti počas kontroly zistili, že vozidlo viedla 47-ročná vodička, ktorej dychovou skúškou namerali 2,52 promile alkoholu v dychu. Vodičke na mieste zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu,“ uviedol Moravčík.

Doplnil, že o dve hodiny žena opäť ohrozovala účastníkov cestnej premávky a s vozidlom smerovala na Martin. „Ďalšia hliadka PMJ KR PZ v Žiline vozidlo zastavila na ceste I/18 v smere zo Žiliny do Martina. Pri kontrole vodičku opätovne podrobili dychovej skúške s výsledkom 2,63 promile alkoholu v dychu. Ďalšiu jazdu jej zakázali. Púchovčanka je podozrivá zo spáchania priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ktoré prerokuje príslušný správny orgán,“ dodal krajský policajný hovorca.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM