Samospráva

Zvrat v Žiline krátko pred voľbami: Kašša odstúpil v prospech Barčíka

Kandidát na primátora Žiliny Róbert Kašša (39) v úvode nového pracovného týždňa odstúpil v prospech mediálneho manažéra Martina Barčíka (41). Obaja zároveň podpísali dohodu o volebnej koalícii.

Ilustračný obrázok k článku Zvrat v Žiline krátko pred voľbami: Kašša odstúpil v prospech Barčíka
Zdroj: TASR

Nezávislý kandidát na primátora Žiliny, šéfredaktor novín Žilinec Róbert Kašša (39) dnes odstúpil v prospech kandidáta koalície Sieť, Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana, NOVA, Sloboda a Solidarita, Most–Híd, Občianska konzervatívna strana, mediálneho manažéra Martina Barčíka (41).

„Stretli sme sa, aby sme urobili výrazný krok k tomu, aby sa vedenie mesta pobralo odtiaľto preč a nechalo Žilinu Žilinčanom a nám Žilincom. Rozhodnutie podporiť Martina sa nerodilo ľahko. Bolo to pol roka tvrdej roboty zo strany kolegov, mojej rodiny, ktorej chcem poďakovať. Verím, že toto je deň, kedy sa láme jedna veľká zmena v Žiline a všetci Žilinčania z toho budú mať osoh,“ povedal odstupujúci kandidát Kašša.

Barčík ocenil „veľkorysé športové gesto“ Kaššu. „K spolupráci sme pristúpili, lebo máme spoločný cieľ. Chceme zmenu v Žiline a zabojujeme za zmenu na žilinskej radnici. Dávame dokopy tímy a chceme Žiline prinavrátiť, aby ju riadili kompetentní ľudia, odborníci a aby sa pracovalo v prospech Žilinčanov. Osvojujem si program Roba Kaššu a jeho tímu – 100 riešení. A sľubujem, že ak sa ho do troch rokov nepodarí naplniť, tak rezignujem,“ uviedol Barčík.

O post primátora Žiliny sa uchádzajú deviati kandidáti – mediálny manažér Martin Barčík (41)(Sieť, Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana, NOVA, Sloboda a Solidarita, Most–Híd, Občianska konzervatívna strana), manažér Peter Belinský (46) (Kresťanskode­mokratické hnutie), podnikateľ Štefan Comorek (50) (nezávislý), súčasný primátor Žiliny Igor Choma (50) (Smer – sociálna demokracia), ekonómka a politologička Eva Lajčiaková (54) (Priama demokracia), príslušník Policajného zboru Peter Ondák (37) (nezávislý), konateľka Zdenka Radolcová (31) (nezávislá), manažér Igor Ryban (49) (nezávislý) a bývalý primátor Žiliny Ján Slota (61) (nezávislý).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM