Jozef Legéň Správy

Zrušenie CVČ Žirafa: Primátor sa proti tomu ostro ohradil!

Žilinský primátor Igor Choma sa ostro ohradil proti šíriacim sa dezinformáciám v súvislosti so zrušením jedného z dvoch mestských centier voľného času (CVČ). Chce len vo veciach urobiť poriadok.

Ilustračný obrázok k článku Zrušenie CVČ Žirafa: Primátor sa proti tomu ostro ohradil!
Zdroj: TASR

Žilinský primátor Igor Choma sa ostro ohradil proti šíriacim sa dezinformáciám v súvislosti so zrušením jedného z dvoch mestských centier voľného času (CVČ). Nepravdivé, zavádzajúce a nekorektné tvrdenia podľa neho vážne škodia obom centrám, ktoré na základe minuloročného rozhodnutia mestského zastupiteľstva zlúčia do jedného subjektu.

„Nikdy sme nemali záujem rušiť voľnočasové aktivity žilinských detí. Práve naopak, chceme len to, aby bol vo veciach triviálny poriadok a aby sa financie určené na činnosť jednotlivých krúžkov používali efektívne a správne,“ zdôraznil Choma s tým, že vykonané kontroly poukázali na viaceré nezrovnalosti v prevádzke oboch žilinských CVČ a organizovaní aktivít.
Hrozby výpovedí sa podľa neho nemusia obávať kmeňoví zamestnanci zrušeného CVČ, lebo dostanú oznámenia o prechode pracovnoprávnych práv a povinností na ďalej fungujúce CVČ. „Miesto výkonu ich práce zostáva v pôvodných priestoroch a nemení sa ani obsah ich pracovných zmlúv. Verím, že budú všetci spokojní aj pod novou hlavičkou a budú vykonávať svoju činnosť pre deti, o čo v prvom rade ide,“ pokračoval Choma.

„Ide len o nevyhnutnú organizačnú zmenu, nič zásadné sa nemení, lebo máme záujem zachovať všetko, čo funguje dobre. Keďže sa zásadne zmenila legislatíva, musíme primárne zabezpečiť krúžky pre naše žilinské deti. Po dohode so samosprávami okolitých obcí sme však pripravení zabezpečiť kvalitné voľnočasové aktivity aj pre nich,“ dodal primátor Žiliny.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM