Hokej

Žreb určil súpera žilinským vlkom: Ako prvá nás v novej sezóne čaká Skalica

Hokejisti MsHk Doxxbet Žilina odštartujú sezónu v 22.ročníku extraligy v piatok 12.septembra na domácom ľade proti tímu HK 36 Skalica. Rozhodol o tom žreb.

Ilustračný obrázok k článku Žreb určil súpera žilinským vlkom: Ako prvá nás v novej sezóne čaká Skalica
Zdroj: TASR

Žreby prisúdili súperov jednotlivým tímom v utorok v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton za účasti všetkých zástupcov najvyššej slovenskej súťaže. Tá aj v nasledujúcom ročníku ponesie názov Tipsport extraliga a v play off priberie opäť pomenovanie Slovnaft. Žilinskí vlci vstupujú do sezóny s novým trénerom.

Novinkou bude Liga majstrov

Základná časť sa skončí 24. februára 2015 a vyraďovacia fáza extraligy odštartuje o štyri dni neskôr, nový majster bude známy najneskôr 13. apríla. Rovnako ako v poslednom ročníku, aj v novom bude hrať v extralige desať tímov a jedenástym bude slovenská „dvadsiatka“. Tá do konca kalendárneho roka odohrá medzi elitou 20 zápasov, s každým mužstvom raz doma a raz vonku. Domáce stretnutia bude hrávať opäť na bratislavskom ZŠ Vladimíra Dzurillu v Ružinove. Nezmenil sa ani herný systém. Prvých osem tímov postúpi do play off, pre deviate mužstvo sa sezóna skončí a na posledného po základnej časti bude čakať baráž s víťazom I. ligy.

„Potvrdzujem, že všetci účastníci extraligy z uplynulej sezóny sa už prihlásili do nového ročníka a uhradili členské poplatky. Som zároveň rád, že kvalitatívne sa nová sezóna opäť posúva vyššie. S každou sezónou nám pribúda na ľade mladý talentovaný dorast, a novinkou je tiež skutočnosť, že sa nášmu extraligovému klubu podarilo zaujať miesto v novovzniknutej medzinárodnej súťaži Lige majstrov. Pevne verím, že aj táto novinka so sebou prinesie zvýšenie záujmu zo strany extraligových fanúšikov,“ uviedol riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Vladimír Paštinský.

Riadiť extraligu bude stále Pro-Hokej

„Po minulej sezóne sa skončila zmluva medzi zväzom a spoločnosťou Pro-Hokej. Na budúci týždeň by sme ju mali predĺžiť v tých istých intenciách, takže Pro-Hokej bude riadiť extraligu do júna 2015. Som veľmi rád, že v uplynulej sezóne našlo viacero hráčov z extraligy uplatnenie v reprezentácii, či na zimnej olympiáde, alebo na MS v Minsku. Verím, že v tomto trende budeme pokračovať aj v ďalšej sezóne. Som veľmi rád, že bude pokračovať aj 20-tka. Na začiatku bol trochu problém s Ligou majstrov, ale na základe voľnej karty sme sa tam dostali. Verím, že v budúcnosti tam bude viac ako jeden náš zástupca. Dúfam, že extraliga prebehne v poriadku,“ uviedol prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček.

Program 1. kola Tipsport extraligy 2014/15 (12. septembra)

  • HK Poprad – HK Nitra
  • HKM Zvolen – HC'05 Banská Bystrica
  • MHC Mountfield Martin – ŠHK 37 Piešťany
  • Dukla Trenčín – HC Košice
  • MsHK DOXBETT Žilina – HK 36 Skalica
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM