Igor Petrík Správy

Zo Žiliny vypravia historický motorový vláčik: Deti sa odvezú spoločne s Mikulášom, čertom aj anjelom

Blížiaci sa mikulášsky víkend spestrí deťom aj jazda vlakom, zo Žiliny do Rajeckých Teplíc a späť. Okrem najmenších sa však vo vlaku povezie aj Mikuláš, spoločne s čertom a anjelom.

Ilustračný obrázok k článku Zo Žiliny vypravia historický motorový vláčik: Deti sa odvezú spoločne s Mikulášom, čertom aj anjelom
Zdroj: TASR

Pre deti (a ich rodičov) je v sobotu 5. decembra, pri príležitosti sviatku sv. Mikuláša, pripravená jazda historickým motorovým vláčikom Hurvínek zo Žiliny do Rajeckých Teplíc, ktorú pripravilo Považské múzeum v spolupráci so Spoločnosťou Považskej dráhy v Žiline. „Zo železničnej stanice Žilina bude o 13.30 hod. vypravená jedna vlaková súprava s predpokladaným príchodom do Rajeckých Teplíc o 14.05 hod. Odchod Hurvínka zo železničnej zastávky Rajecké Teplice je naplánovaný na 15.40, príchod do Žiliny na hlavnú stanicu bude asi o 16.10 hod.,“ informovala Michaela Koláriková, marketingová pracovníčka Považského múzea v Žiline.

„Okrem jazdy historickým vláčikom ponúkneme cestujúcim návštevu stálej expozície v múzeu dopravy (Rajecké Teplice), ukážeme im funkčné prístroje, modelovú železnicu a predstavíme detský kútik," povedal Peter Šimko, historik z Považského múzea v Žiline.

Spolu s deťmi sa historickým motorovým vláčikom do múzea dopravy povezie aj Mikuláš, čert a anjel. „Všetky deti dostanú v tento deň mikulášske balíčky, aj tie, ktoré nepocestujú vlakom, ale prídu rovno na prehliadku Múzea dopravy v Rajeckých Tepliciach pešo či autom,“ doplnil Šimko.

Vstupné za jazdu vlakom sa bude uhrádzať priamo vo vlaku – vstupenka má jednotnú cenu 3 eurá na osobu od 6 rokov. Kapacita Hurvínka je obmedzená na cca 100 osôb.

Mohlo by vás zaujímať:

Akrobatické skoky do mega nafukovadla: Pod Dubňom sa stretnú kúzelníci na snowboardoch

Na námestie príde Mikuláš: Najprv však prejde mestom, pozrite si trasy

V Žiline vypukne sviatočná nálada: Prvé info o Mikulášovi aj vianočných trhoch!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM