Michal Demjanovič Rôzne

Známy tatér Bisi (24) zo Žiliny: Ženy znášajú bolesť oveľa lepšie ako muži, FOTO

Tetovania začínajú byť u mladých ľudí čoraz populárnejšie. Obľúbené sú stále viac aj u obyvateľov Žiliny. Niečo viac nám o kerkách povedal známy tatér pod umeleckým menom Bisi.

Ilustračný obrázok k článku Známy tatér Bisi (24) zo Žiliny: Ženy znášajú bolesť oveľa lepšie ako muži, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Michal Chovanec má 24 rokov, pochádza zo Žiliny a študoval na strednej priemyselnej škole stavebnej. V tetovacom štúdiu NEW Tattoo atelier BISI and SIDI ŽILINA pracuje už nejaký ten čas. Za toto obdobie sa u neho vystriedalo viacero zákazníkov či zákazníčok. V rozhovore prezradil ako začínal a aký typ ľudí za ním chodí najčastejšie.

Ako si sa dostal k práci tatéra a ako dlho sa jej už venuješ?

V podstate som bol celý život nadšenec kreslenia a niekedy na začiatku strednej školy som sa kresleniu začal venovať na plné obrátky. Mojím spúšťačom boli prvé diely na discovery s Miami INK. Vtedy som si zamiloval celý ten proces tetovania a sníval som o takom štúdiu. Potom to už išlo, spravil som si kurz tetovania. Spočiatku som tetoval doma na posteli, neskôr v kozmetike a až po čase sme si s kolegom spravili menši ateliér. Dnes po 6 rokoch driny, máme poriadne veľké štúdio na americký spôsob.

Pamätáš si na tvoje prvé tetovanie, ktoré si robil?

Samozrejme pamätám, boli to 3 hviezdičky na nárt (časť nohy) a ak si dobre spomínam, tak po týždni aj zmizli :D. Samozrejme, že sme to potom dorobili.

Zákazníci za tebou chodia s jasnou predstavou alebo si nechajú poradiť?

Je to veľmi individuálne, niektorí prídu, že chcú presne to čo si vybrali a nič na tom nechcú meniť. Myslím si, že to nie je najlepšie riešenie. No väčšina ľudí čo príde, si necháva poradiť a niekedy sa stáva, že prídu s vybraným motívom, no po porade so mnou ho úplne zmeníme.

Na aký štýl tetovania sa sústredíš?

No momentálne na realistiku. Snažím sa v tom zdokonaliť čo najviac ako sa dá. Robím ale v podstate všetko či aquarel abstrakt, oldschool ale aj newschool. Sú to dobré veci pri ktorých používam iné techniky tetovania a tak to nie je pre mňa stále ten istý stereotyp.

Tetovanie si ľudia spájajú aj s bolesťou. Ktoré pohlavie znáša bolesť ťažšie?

Určite sú to ženy, ktoré zvládajú bolesť oveľa lepšie. Hlavne ten čas výdrže, keď sa na niečom robí 4–5 hodín, tak ženy sú na tom lepšie.

Aký typ ľudí za tebou chodí najčastejšie?

Mám pocit že som už mal naozaj všetkých. Od dôchodcov až po neplnoletých (samozrejme s doprovodom rodiča). Chodia za mnou ľudia z rôznym profesii ako napríklad doktori,právnici aj robotníci.

Stáva sa ti často, že zákazník chce svoje tetovanie prerobiť či prekryť?

Áno je to veľmi časté, ide hlavne o staršie práce z vojny alebo horšie spravené obrázky.

Aké sú tvoje plány do budúcna/ čo by si chcel v tejto profesií dosiahnuť?

Snažím sa realistickým tetovaním priblížiť ku hyperrealistike. Myslím si, že s kreslením som už na dobrej ceste. Je to skutočne náročné, ale uvidíme.

Čo by si odporučil našim čitateľom, ktorí už dlho váhajú či sa nechať potetovať?

V prvom rade si dať pozor pri výbere tetovača a dôkladne si pozrieť jeho práce. Ak sa vám jeho práce páčia, potom sa stačí rozhodnúť pre obrázok, alebo mať o ňom aspoň nejakú predstavu.

Pozrite si Bisiho diela v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Miro (23) prezradil fintu stopárov: Ako zdolať 6 krajín za 110 eur? FOTO

Žilinčan Dávid (27) prezradil ten rozdiel: Slovenská zmrzlina vs talianska, FOTO

Tatér Bisi zo Žiliny a niektoré jeho diela
6
Galéria
Zdroj: Tattoo atelier BISI and SIDI
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM