Igor Petrík Správy

Známe lákadlá si môžete vychutnať v nevšednom čase: Zažite Strečno a Budatínsku vežu v noci

Na blížiacu sa Noc múzeí a galérií je pripravené aj Považské múzeum v Žiline. Pre návštevníkov pripravilo množstvo podujatí či už na hrade Strečno, Čičmanoch, alebo v Budatínskom hrade.

Ilustračný obrázok k článku Známe lákadlá si môžete vychutnať v nevšednom čase: Zažite Strečno a Budatínsku vežu v noci
Zdroj: TASR

Veža Budatínskeho hradu bude počas medzinárodného podujatia Noc múzeí a galérií v sobotu 16. mája otvorená pre návštevníkov až do 22. hodiny, s prestávkou od 17.00 do 18.00 hod. Informovala o tom Michaela Koláriková, marketingová pracovníčka múzea.

„Pre našich návštevníkov je v areáli Budatínskeho hradu pripravená prehliadka hradnej veže a výstavy Krása pravekej keramiky, príbehy z Tisíc a jednej noci, súboj Bega a Varadískeho kapitána, scénické prevedenie Aiša a Ali s orientálnymi tancami,“ povedala Andrea Lukácsová, kultúrna manažérka Považského múzea.

Doplnila, že pestrý program je naplánovaný aj v Múzeu dopravy Rajecké Teplice, kde o 15.30 začne prehliadka expozície spojená s historikmi dopravy. „Pokúsime sa sfunkčniť a návštevníkom predvedieme starý Morseho telegraf. Múzeum bude prístupné verejnosti do 19.30 hod., Radenov dom s expozíciou Čičmany, Čičmany, chimárna dedina a Dom č. 42 budú otvorené v tento deň do 17.00, expozícia v Terchovej do 16.00 hod.“

Nočnú prehliadku budú môcť návštevníci absolvovať od 20. do 23. hodiny aj na hrade Strečno, kde si okrem nej vychutnajú ohňovú šou a pozorovanie nočnej oblohy. „Navštíviť môžu dielňu konzervátora keramiky v podhradí a stredovekú dedinu Paseka,“ povedala Katarína Repáňová, správkyňa hradu Strečno.

Počas Noci múzeí a galerií bude podľa Kolárikovej platiť spoločné vstupné tri eurá s možnosťou navštíviť všetky objekty Považského múzea v Žiline. „V prvom navštívenom objekte Považského múzea návštevník zaplatí vstupné 3 eurá a s touto vstupenkou, pokladničným blokom mu bude umožnený vstup po celý deň/noc do ďalších našich expozícií a hradov – Hrad Strečno, Budatínsky hrad, Múzeum dopravy v Rajeckých Tepliciach, Expozícia Jánošík a Terchová v Terchovej, Objekty ľudovej architektúry v Čičmanoch."

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM