Igor Petrík Rôzne

Známe dominanty Žiliny pritiahnu našu pozornosť: Budú svietiť namodro

Každoročne sa mesto Žilina zapája do kampane, pri ktorej sa významné pamiatky a budovy po celom svete vysvietia modrým svetlom. Cieľom je vyjadriť solidaritu s autizmom.

Ilustračný obrázok k článku Známe dominanty Žiliny pritiahnu našu pozornosť: Budú svietiť namodro
Zdroj: TASR

Pri príležitosti Svetového dňa povedomia o autizme, 2. apríla, vyjadrí mesto Žilina modrým vysvietením Žilinskej radnice, Burianovej a Budatínskej veže svoju solidaritu s autizmom. Informuje o tom oficiálny web mesta Žilina. Mesto sa týmto krokom každoročne zapája do kampane organizácie LIGHT IT UP BLUE, kedy sa významné budovy a pamätihodnosti po celom svete vysvietia modrým svetlom – symbolom autizmu.

Po tretíkrát sa do modrej kampane zapojí Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom – Žilinský región. Od 31. marca do 2. apríla pripravila v Žiline trojdňový festival s rovnomenným názvom LIGHT IT UP BLUE.

Prvý deň festivalu, 31.marec, začne otvorením výstavy autistických diel v kníhkupectve Artforum v Žiline, ktoré si zároveň poctí Svetový deň povedomia o autizme preskleným modrým knižným výkladom. Druhý deň, 1. apríla, sa festival presunie na Mariánske námestie a skončí 2. apríla na Stanici Žilina – Záriečie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM