Šport

Zmení žilinský rýchlik dres? Sagana chce do tímu dvojnásobný majster sveta F1

Slovenského cyklistu Petra Sagana možno čaká zaujímavá budúcnosť spojená s novým Teamom Alonso. Rodeného Žilinčana chce do tímu dvojnásobný majster sveta F1. Od sezóny 2015 by sa mal podľa špekulácií médií čerstvo 24-ročný Sagan stať členom tohto tímu s gážou 3,3 mil. eur v rokoch 2015 a 2016.

Ilustračný obrázok k článku Zmení žilinský rýchlik dres? Sagana chce do tímu dvojnásobný majster sveta F1
Zdroj: Webnoviny.sk

Informácie o tom priniesol špecializovaný server cyclingnews.com na základe informácií zo stránky Tuttobiciweb. Či ide o pravdivú informáciu alebo len neoverené dohady, ukáže čas.

Alonsov tím sa zatiaľ nevyjadril

Cyclingnews.com už kontaktoval predstaviteľov novotvoriaceho sa Alonsovho tímu, ale tí sa k údajnej dohode so Saganom odmietli oficiálne vyjadriť.

Úradujúci športovec roka na Slovensku Peter Sagan je momentálne zmluvne zviazaný s talianskym tímom Cannondale, v ktorého drese si vybojoval zatiaľ všetky úspechy v profesionálnom pelotóne vrátane dvoch prvenstiev v bodovacej súťaži na Tour de France. Kontrakt s Cannondalom Saganovi vyprší koncom roka 2014. Potom bude mať voľné ruky.

Sagan má ponuky od viacerých tímov

Sagan sa vlani niekoľkokrát stretol s dvojnásobným majstrom sveta formuly 1 Fernandom Alonsom, dokonca spolu absolvovali v Maranelle testovaciu jazdu v monoposte Ferrari.

Najlepší slovenský cyklista v tejto súvislosti na vyhlásení ankety Zlatý pedál v závere minulého roka diplomaticky povedal: „Uvidíme, čo prinesie budúcnosť, človek sa musí pozerať aj dopredu. Všetko je o rokovaniach. Nehovorím, že by som mal odísť z tímu Cannondale. Existuje nádej, že zostanem. Ľudia však nie sú slepí, videli nás s Fernandom a mohli si veľa vecí pomyslieť. Nateraz je však otvorených veľa ciest. Mám ponuky od viacerých tímov.“

foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM