Rôzne

Zmena v doprave: Čakajú nás pod Strečnom ešte väčšie kolóny?

Skúška trpezlivosti na známom úseku pokračuje. Pozrite novinku platnú od stredy 3. mája.

Ilustračný obrázok k článku Zmena v doprave: Čakajú nás pod Strečnom ešte väčšie kolóny?
Zdroj: TASR

Cestu I/18, ktorá spája Žilinu s Martinom, zúžia v stredu 3. mája priamo pod hradom Strečno v dĺžke 40 metrov do dvoch jazdných pruhov širokých tri metre a rýchlosť tam bude znížená na 30 km/h. TASR o tom informoval prednosta Okresného úradu (OÚ) v Žiline Michal Lavrík.

Doplnil, že predpokladom na mesiac jún je kombinácia úplnej uzávery počas víkendov a obojsmernej dopravy v dvoch zúžených jazdných pruhoch a rýchlosť 30 km/h počas týždňa. Obmedzenia v doprave budú mať podľa neho vplyv na vytváranie kolón.

V tejto súvislosti odporúčame nákladnej a osobnej doprave využívať aj iné trasy. Pri prejazde týmto úsekom cesty odporúčame rešpektovať obmedzenie rýchlosti na 30 km/h v súvislosti so zúženým profilom jazdných pruhov za účelom dodržiavania bezpečnosti v cestnej premávke,“ doplnil prednosta OÚ v Žiline.

Sanačné práce na skalnom brale realizuje firma ARCADIS CZ, a. s., organizačná zložka Slovensko, ktorá vyhrala verejné obstarávanie a podpísala zmluvu s Ministerstvom životného prostredia (MŽP) SR.

Víťazná spoločnosť splnila všetky výberové kritériá a ponúkla najnižšiu cenu 867.702 eur s DPH. Podľa zmluvy zabezpečí vykonanie nevyhnutných protihavarijných opatrení. Víťazná spoločnosť rozdelila práce na tri etapy s termínom ukončenia do 30. júna, informoval odbor komunikácie MŽP SR.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM