Jakub Forgács Správy

Žilinu varujú pred snežením: V TÝCHTO hodinách čakajte vystrájanie Perinbaby!

Pripravte sa na bielu nádielku, ktorá môže narobiť problémy. Meteorológovia vystríhajú okres Žilina pred novou snehovou prikrývkou. Kedy sa treba mať na pozore?

Ilustračný obrázok k článku Žilinu varujú pred snežením: V TÝCHTO hodinách čakajte vystrájanie Perinbaby!
Zdroj: TASR

Perinbaba sa má u nás opäť vyšantiť. „V okrese Žilina sa očakáva miestami výskyt sneženia pri ktorom spadne 10 – 18 cm nového snehu,“ uvádza sa na webe Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu. Ako ďalej písu meteorológovia, uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Pred snežením nás meteorológovia vystríhajú výstrahou prvého stupňa. Tá platí v okrese Žilina od piatka 11:00 hod. do soboty šiestej hodiny ráno.

Treba však zároveň počítať aj so snehovými jazykmi a závejmi. „V okrese Žilina sa očakáva ojedinele tvorba snehových jazykov a závejov. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ uvádza SHMÚ. Výstraha pred snehovými jazykmi a závejmi platí na sobotu a to od deviatej hodiny ráno do 15:00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM