Zuzana Gadušová Samospráva

Žilinský zimák čaká rekonštrukcia: Vieme, čo všetko sa má vylepšovať!

Primátor Žiliny Igor Choma prezradil informácie o rekonštrukcii zimáku v Žiline. Pre začiatok bude dotovať prerobenie štadióna štát.V budúcom roku však chce použiť aj peniaze z mestského rozpočtu. Čo sa má zmeniť?

Ilustračný obrázok k článku Žilinský zimák čaká rekonštrukcia: Vieme, čo všetko sa má vylepšovať!
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk

Z dotácie 2,5 milióna eur, ktorú prisľúbila vláda do nášho regiónu sa podarilo uchmatnúť, v dobrom slova zmysle, časť aj na opravu zimného štadiónu. Zo štátnych peňazí tak pôjde na rekonštrukciu štadióna približne milión eur. „Zo stavebného pohľadu je vo veľmi zlom stave. Takisto z pohľadu výmeny okien, fasád, zateplenia fasády, oprava strechy aj svetlíkov, ktoré tam sú. Všetko toto sa bude opravovať z dotácie. Potom sa bude riešiť aj náter oceľovej konštrukcie strechy, ktorý tam je v hroznom stave. Ten milión nám zásadne pomôže, ako aj pri ďalších investíciách, ktoré pripravujeme v ďalšom roku už z kasy mesta. Peniaze budú pre prospech z nášho štadióna, aby bol v úplne inej kondícií ako je dneska. A aj z pohľadu technológií chceme použiť prostriedky z kasy. “ uviedol primátor mesta Žilina, Igor Choma.

Štátne peniaze tak pomôžu vrátiť vzhľad staručkému štadiónu a aj posilniť bezpečnosť. „Som veľmi rád, že sa pomôže jednému z najstarších zimných štadiónov, keďže to je, naozaj jeden z najstarších štadiónov, ktorý bol prekrytý. Hlavne, aby sme zabezpečili aj bezpečnosť a vlastne aj prevádzkovú schopnosť. Na základe podaných informácií mesta, o stave štadiónu, sme sa rozhodli poskytnúť dotáciovú schopnosť okolo jedného milióna eur, ktoré budú použité predovšetkým na tento účel,“ vysvetlil premiér Robert Fico.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM