Jozef Legéň Iné športy

Žilinský triatlon: Bolesť počas preteku, hrdosť po jeho dokončení

Počas blížiaceho sa víkendu 17. - 18. augusta 2013 sa v lokalite Vodného diela v Žiline uskutoční v poradí už 15. ročník Garmin Žilinského Triatlonu. Mottom pretekov a závodníkov je "Bolesť prebolí, hrdosť zostane".

Ilustračný obrázok k článku Žilinský triatlon: Bolesť počas preteku, hrdosť po jeho dokončení
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie, ktoré je súčasťou seriálu pretekov Slovenského pohára v triatlone a kros triatlone a Majstrovstvami SR mužov i žien v krátkom triatlone a kros triatlone organizačne zabezpečuje Klub plaveckých športov Nereus Žilina. Po úspechu predchádzajúceho ročníka usporiadatelia očakávajú účasť približne 500 pretekárov zo Slovenska i okolitých krajín.

Súťažiť sa bude počas dvoch dní, pričom svoje sily si môžu v tomto náročnom, ale krásnom športe na jednotlivých tratiach zmerať ako úplní začiatočníci, tak aj skúsení pretekári, deti i veteráni, jednotlivci i štafety, pretekári s licenciou i bez nej.

Triatlonový víkend

Triatlonový víkend odštartuje v sobotu doobeda súťažou mladších a starších žiakov ( preteky triatlonových nádejí ). Po nich na obed nastúpia pretekári( jednotlivci i štafety ) na trate šprint triatlonu ( 0,75 km plávanie – 20 km cyklistika – 5 km beh ). Tento pretek je aj súčasťou Slovenského pohára 2013 v triatlone. Po obede podujatie pokračuje hlavným pretekom a to na dvojnásobných tratiach, v ktorom budú muži, ženy a veteráni v Žiline súťažiť na tratiach krátkeho triatlonu o titul majstra Slovenska pre rok 2013. Na nedeľu organizátori pripravili novinku a to preteky v kros triatlone, ktoré sú súčasne aj Majstrovstvami SR. Plávať sa bude tak ako v sobotu vo vode Vodného diela, náročná cyklistická trať povedie okolo Váhu, poza obec Teplička, ďalej po hrebeni Dubňa do Budatína a späť na Vodné dielo a bežecká trať je vytýčená po oboch brehoch rieky Váh.

Sprievodný program

Okrem športového programu je pre divákov a návštevníkov Vodného diela pripravený aj doplnkový program – predvádzanie a predaj cyklistického, plaveckého a bežeckého športového sortimentu a stánky s občerstvením.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM