Samospráva

Žilinský primátor odovzdal 30 nových bytov sociálne slabším občanom

Primátor mesta Igor Choma odovzdal do užívania 30 nových dvojizbových bytov pre sociálne slabších občanov mesta na Košickej ulici v bývalej ubytovni Dopravného podniku mesta Žiliny s.r.o.

Ilustračný obrázok k článku Žilinský primátor odovzdal 30 nových bytov sociálne slabším občanom
Foto: Iveta Hrabovská

Rekonštrukcia už existujúcich bytových domov a bytových priestorov je jednou z možností vytvorenia nových bytových jednotiek s prihliadnutím na súčasné finančné možnosti Mesta.

Byty pre vyše 1000 občanov

„Týmto činom vychádzame v ústrety tým občanom, ktorí si naozaj nemôžu dovoliť vlastné bývanie a ich existencia je skutočne ohrozená. I keď sa Mesto Žilina nachádza v zložitej finančnej situácii, nezabúdame na sociálne slabších občanov mesta, pre ktorých sú tieto byty určené. Aj keď výstavba bytov v ďalších lokalitách je v štádiu prípravy, týmto projektom pomohlo Mesto vyriešiť bytovú otázku aspoň niekoľkým z 1 058 žiada­teľov,“ pri otvorení nových bytov uviedol primátor mesta Žilina Igor Choma.

Mesto Žilina sa rozhodlo pre túto málo využívanú ubytovňu Dopravného podniku mesta Žiliny, ktorej rekonštrukciou získalo 30 nových dvojizbových bytov určených pre sociálne slabších občanov mesta. Rekonštrukciu ubytovne hradilo Mesto Žilina z vlastného rozpočtu vo výške 300 000 €.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM